AcasăNewsIliescu: Basescu se cramponeaza. Este absurda aceasta pretentie de a merge la...

Iliescu: Basescu se cramponeaza. Este absurda aceasta pretentie de a merge la Consiliul European

Ion Iliescu a afirmat, joi, ca presedintele Traian Basescu „se cramponeaza” cand vine vorba de participarea la Consiliul European, dat fiind faptul ca este vorba de o reuniune a primilor-ministri.

„Domnul presedinte se cramponeaza de o chestiune pe criterii pe care nu le inteleg. Acest Consiliu executiv al Uniunii Europene este Consiliul primilor-ministri. Deci, luati componenta acestui Consiliu -acolo merg primii-ministri, cu doua exceptii: Franta, unde practic presedintele indeplineste si functia de prim-ministru, el conduce sedintele de Guvern si e cel care numeste un prim-ministru. El poate sa il numeasca si sa il destituie. Si Cipru care nu are prim-ministru, presedintele este si seful Executivului. Atat. Deci, este absurda aceasta pretentie. Acolo se dezbat problema care tin de guverne”, a spus presedintele de onoare al PSD.

In acelasi timp, Iliescu a precizat ca pot fi reuniuni cand este „utila” si prezenta presedintelui.

Conflictul presedinte-premier pe tema reprezentanrii la Consiliul European este unul „artificial”, considera social-democratul. „Este un conflict artificial intretinut, ce trebuie rezolvat pe cale rationala”, a mai sustinut Ion Iliescu.

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger