AcasăNewsIliescu: "Alternativa la PDL exista, dar trebuie sa fie mai convingatoare!"

Iliescu: „Alternativa la PDL exista, dar trebuie sa fie mai convingatoare!”

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, ca in Romania exista alternativa la PDL, dar ca aceasta trebuie sa se comporte ca atare si sa fie mai convingatoare.

„Dar nu avem dreptul sa acreditam ideea ca in Romania nu exista alternativa la PDL. Exista! Dar ea trebuie sa se comporte ca atare si sa fie mai convingatoare”, precizeaza Iliescu, intr-un comunicat de presa. Ion Iliescu afirma ca protestele din Piata Universitatii, dar si din celelalte orase, confirma „esecul total” al conceptului de „presedinte-jucator”, introdus in politica de actualul sef al statului, Traian Basescu.

Iliescu afirma ca „atitudinile totalitare” ale lui Traian Basescu s-au manifestat chiar din debutul primului mandat si au justificat suspendarea sa din 2007. „Presedintele-jucator a fost pricipala sursa de conflict din societate. El a asmutit oamenii unii impotriva altora, ii demonizeaza pe angajatii statului, a incercat sa destructureze partidele de opozitie”, mai arata Iliescu.

El mentioneaza ca democratia nu poate exista fara partide politice si fara politicieni si afirma ca sistemul de vot uninominal a agravat lucrurile, ducand la slaba calitate a legiferarii, la absenteismul parlamentarilor. „Ce este de facut? Societatea civila trebuie sa mareasca presiunea asupra partidelor, pentru a face o mai buna selectie a celor pe care ii propun sa le reprezinte ca primari, presedinti de consilii judetene, consilieri, parlamentari. Se pot imagina noi criterii de selectie. Dar nu avem dreptul sa acreditam ideea ca in Romania nu exista alternativa la PDL. Exista! Dar ea trebuie sa se comporte ca atare si sa fie mai convingatoare”, afirma Iliescu.

author avatar
Ciprian Purice
142 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai draga „bolsevicule-criminal”,matale ai distrus ,cu zambetul inconfundabil,Romania.Mizezi pe memoria scurta a poporului,vezi ca nu tine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger