AcasăNewsIliescu: A conditiona validarea referendumului de jocul catorva procente, contrar Constitutiei

Iliescu: A conditiona validarea referendumului de jocul catorva procente, contrar Constitutiei

Ion Iliescu

Ion Iliescu a scris, miercuri, pe blogul sau, o postare in legatura cu decizia pe care Curtea Constitutionala o va lua cu privire la referendumul din 29 iulie, in care sustine ca „a conditiona validarea consultarii populare de jocul catorva procente contravine Constitutiei”.

Ion Iliescu

Cu titlul „Despre referendum si validarea sa”, Iliescu noteaza in respectiva postare ca, in conditiile boicotului lansat de PDL, peste 8 milioane de romani au participat la vot si multi au cerut demiterea lui Basescu, iar acest lucru nu ar trebui ignorat. „Si totusi , in conditiile boicotului sustinatorilor domnului Basescu (in special al PD-L) – 8.455.336 de romani au participat la vot si o majoritate zdrobitoare s-a pronuntat pentru demiterea presedintelui Basescu. A nesocoti aceasta realitate si a conditiona validarea referendumului de jocul catorva procente , generat de interese meschine ale celor care vor sa ignore vointa celor aproape 9 milioane de votanti, ar fi nedrept si contrar spiritului democratiei si al Constitutiei”, a scris Iliescu pe blog.

Presedintele de onare al PSD precizeaza si ca Basescu a fost votat, in 2009, de circa cinci milioane de cetateni, iar acum este „dezavuat” de aproximativ opt milioane de oameni, care ii cer demisia. „Se stie bine ca domnul Basescu a fost votat, in anul 2009, de cca 5 milioane de cetateni. Astazi, el este dezavuat de cca. 8 milioane de cetateni, care ii cer demisia . Cum poate fi nesocotita vointa unei astfel de majoritati? Niciodata si niciunde nu este contrapusa valoarea voturilor exprimate (a cetatenilor constienti, responsabili, cu spirit civic, care isi respecta obligatiile de alegatori) celor neexprimate si cu atat mai mult, in conditiile unui boicot organizat!”, adauga Ion Iliescu.

259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger