AcasăNewsILIESCU: “Discursul Regelui, constructiv si util. Nu am fost dusmanul Regelui Mihai”

ILIESCU: “Discursul Regelui, constructiv si util. Nu am fost dusmanul Regelui Mihai”

Fostul presedinte a ajuns cu circa 5 minute dupa ora 9 si a plecat in jurul orei 10.30

FOSTUL PRESEDINTE Ion Iliescu a marturisit ca discursul Regelui Mihai din Parlament a fost constructiv si util si a apreciat, in legatura cu absenta de la sedinta solemna a unor oficialitati, ca fiecare isi judeca cum crede mai bine pasii.

„Discursul a fost constructiv si util (…) Fiecare judeca cum crede mai bine pasii si prezenta”, a comentat Ion Iliescu vizavi de lipsa unor oficiali ai statului.

In acelasi timp, fostul presedinte a tinut neaparat sa aminteasca reconcilierea facuta cu Casa Regala, dupa evenimentele neplacute din vremea cand se afla la Cotroceni. „Am facut un act fundamental de reconciliere cu Regele si Casa Regala de intrare in normalitate, normalitate care s-a reflectat si prin acest moment care era util si necesar”, a mai precizat presedintele de onoare al PSD.

„Din pacate, noi in loc sa progresam, am regresat. Anii ’90 au fost ani de mare incordare, insa nu lipsiti de dialog. Simbolurile acestei confruntari in anii ’90 erau doi- eu si domnul Coposu, care ne aflam intr-o contradictie permanenta, dar ne respectam reciproc si totdeauna gaseam calea contractelor, intelegerii, dialogurilor”, a precizat fostul sef de stat.

Regele Mihai a sustinut, marti, un discurs in Parlament, intr-o sedinta solemna dedicata implinirii varstei de 90 de ani, fiind insotit la Parlament de principesa Margareta si de principele Radu. Fostul suveran a primit, dupa discursul sau, Colanul Camerei Deputatilor, si a participat la dezvelirea bustului de bronz al Regelui Carol I, oferit cadou Parlamentului de catre Casa Regala.

LIVE Regele Mihai in Parlamentul Romaniei: Agatarea de putere si bunul plac nu au ce cauta in institutiile romanesti

CRISTINA TOPESCU: “Pentru mine Regele Mihai este adevaratul sef al statului roman”

La sedinta Camerelor reunite au asistat fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constanescu, fostul premier Petre Roman, presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Marii absenti ai evenimentului au fost Traian Basescu, Emil Boc si Roberta Anastase.

Regele Mihai a fost indelung aplaudat de cei prezenti, atat la inceputul evenimentului, cat si la final.

 

author avatar
Ciprian Purice
552 afisari

2 COMENTARII

  1. comunistule dute si lasa-ne..ne-ai furat democratia si acum vii cu discursuri de astea?rusine sa iti fie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger