AcasăNewsIlie Sarbu: Este posibil ca referendumul sa fie organizat in doua zile...

Ilie Sarbu: Este posibil ca referendumul sa fie organizat in doua zile

Referendumul privind demiterea presedintelui ar putea fi organizat pe parcursul a doua zile, a declarat, vineri, Ilie Sarbu, liderul senatorilor social-democrati.

Intrebat in cadrul unui interviu acordat RFI daca pentru a se atinge pragul prezentei la urne de 50% plus unu – necesar pentru ca referendumul sa fie validat – USL-ul ar putea lua in calcul ca acest proces de vot sa se desfasoare pe parcursul a doua zile, Ilie Sarbu a raspuns: „E posibil, e rational, pana la urma decizia ne apartine. Vom vedea, nu ne-am intalnit inca nici un for de conducere al USL-ului si nu vad ce ar fi aici neclar sau neconstitutional. E dreptul Parlamentului sa decida. El a stabilit data de 29, poate sa decida inca o zi, ca oamenii sa nu fie presati de timp, de imprejurari, e si caldura aceasta pe care o resimtim cu totii. Eu cred ca e rational si sanse pot fi, daca, sigur, decizia va fi luata in sensul asta, lucrurile se pot aranja”.

La solicitarea premierului Ponta, exprimata prin interrmediul unei scrisori, vineri s-a anuntat faptul ca Senatul se va reuni in sesiune extraordinara, martea viitoare, iar Camera Deputatilor miercuri, pentru a decide in legatura cu legislatia privind referendumul.

156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger