AcasăNewsIlie Sarbu: Basescu ignora Parlamentul in privinta CE, dar acum e precum...

Ilie Sarbu: Basescu ignora Parlamentul in privinta CE, dar acum e precum Zeus cazut in infern

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a afirmat ca presedintele Traian Basescu ignora Parlamentul in ceea ce priveste participarea la Consiliul European, fiind necesara o analiza a Curtii Constitutionale.

„In conditiile actuale, mi se pare fireasca. Chiar trebuia sa faca lucrul asta, se decid lucruri extraordinar de importante acum, se aleg presedinti de comisii, de Parlament, inalti reprezentanti, se discuta despre comisarul pe care il va avea Romania, o multime de probleme foarte importante care tin mai mult de Guvern, nu atat de presedinte”, a afirmat Ilie Sarbu.

Totodata, Ilie Sarbu este de parere ca in situatia actuala seful statului nu ar avea suficienta credibilitate in fata partenerilor externi.

„Pe langa asta, presedintele trebuia sa vina la Parlament sa ne informeze, sa ne spuna cu ce probleme se duce, ce negociaza, acolo e o lege pe care o ignora. Nu e prima data cand Basescu ignora Parlamentul, legile. Pentru el nu exista legi, nu exista niciun fel de reguli. Asta l-a si adus in situatia in care e, fiindca s-a bazat foarte mult pe fortele proprii, pe ceea ce reprezinta el, un fel de Zeus, cum il numeau cei din PDL. Ei, uite, ca Zeus a ajuns acuma sa cada in infern. N-as vrea sa traiesc momentele pe care le traieste Basescu acum”, a mai spus liderul senatorilor PSD.

Premierul Victor Ponta a redactat o scrisoare in care il reclama pe presedintele Traian Basescu la Curtea Constitutionala pentru faptul ca nu l-a lasat sa reprezinte Romania la reuniunea Consiliului European din aceasta saptamana.

author avatar
Alina Costache
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger