AcasăNewsIlie Nastase, dat in urmarire la Wimbledon

Ilie Nastase, dat in urmarire la Wimbledon

Situatie scandaloasa la Wimbledon: organizatorii au impartit personalului de securitate fotografii cu Ilie Nastase, de parca ar fi fost un gangster urmarit de Europol sau vreun adept al temutei grupari ISIS. Fortele de ordine G4S au avut ordin clar: sa nu-i permita legendei tenisului sa asiste la competitie nici daca are bilet, ca simplu spectator. O gogomanie mai mare nici ca puteau debita mintile luminate ale turneului care, pe langa lipsa crasa de respect (daca nu pentru Ilie Nastase, macar pentru performanta), dau dovada si de nesimtire.

S au împărţit bodyguarzilor poze cu Ilie Năstase pentru ca legenda tenisului să nu se strecoare printre spectatori

Da, a fost un rebel pe teren si este si in afara lui, dar cum e sa te nasti cu un talent pe care putini il pricep, sa castigi la US Open, French Open, inclusiv la dublu, finalist la Wimbledon, de doua ori (victorios la dublu tot acolo, in echipa cu Jimmy Connors), finalist de trei ori in Cupa Davis, 88 de titluri in intreaga cariera si primul jucator de tenis din Europa care a castigat un milion de dolari din premii? Din aceste motive Ilie era invitat regulat sa asiste la partidele de la All England Lawn Tennis Club, chiar in Loja Regala, un privilegiu acordat celebritatilor si prietenilor turneului, nu din cauza etichetarilor de scandalagiu si, mai nou, rasist.

„Ar putea fi oprit la poarta”. Zis si facut!

Cum arata prezentul, contaminat de „corectitudinea politica”: echipele de securitate G4S de la portile arenelor londoneze nu il vor lasa sa intre pe Nastase, indiferent daca detine un bilet. Philip Brook si Richard Lewis (presedinte, respectiv director executiv al clubului) pot sa raporteze o misune indeplinita. Primul a declarat ca Ilie nu va primi o invitatie in acest an la Wimbledon, in timp ce al doilea, mai batos, avertiza ca romanul „ar putea fi oprit la poarta”. Dar ce legatura are pozitia de anchetat de Federatia Internationala de Tenis (care i-a retras lui Nastase toate drepturile si prezenta la toate competitii ITF, inclusiv la Fed Cup, desi Nastase e capitan nejucator al echipei Romaniei) cu simpla prezenta ca spectator la un turneu de Grand Slam? Una  nesportiva, desi e very british! Cum se face ca Nastase era prin anii 70-80 deliciul arenelor, iar dupa, mai toate vedetele milionare se pozau cu vedeta din Romania? Dat afara la meciul Romaniei la Fed Cup, rejectat si de la Roland Garros, porcait de Serena Williams (black power girl) Ilie Nastase a ajuns acum sa fie tinut in spatele portilor de la Wimbledon, ca asa e in tenis, fair play si profesionalism.

author avatar
Bogdan Borcea
722 afisari

1 COMENTARIU

  1. Idiotul asta indelung mediatizat este o rusine pentru Romania actuala!Si mai e si general el< Nastase, care nici nu cred ca stie care este deosebirea dintre un pistol si un tun!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger