AcasăNewsIJ: Procurorul Negulescu a savarsit abateri disciplinare

IJ: Procurorul Negulescu a savarsit abateri disciplinare

Procurorul Mircea Negulescu a savarsit abateri disciplinare, sustin reprezentantii Inspectiei Judiciare, care au finalizat verificarile incepute in urma cu mai bine de o luna, in urma unei sesizari din oficiu.

Decizia a fost anuntata marti dimineata, din cate anunta televiziunile de stiri, si vine dupa ce CSM-ul a decis suspendarea sa din magistratura, urmare a unor inregistrari difuzate de Romania Tv, in care se presupune ca procurorul Negulescu ar fi vorbit cu sotia unui barbat arestat, dand detalii din dosare.

CSM-ul urmeaza sa ia in discutie raportul Inspectiei si sa ia o decizie in privinta viitorului fostului procuror DNA Mircea Negulescu in magistratura.

Iata ce au precizat reprezentantii Inspectiei Judiciare in acest caz, intr-un comunicat:

„La 15 martie 2017, Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, in prezent suspendat din functie, pentru abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. i) teza I — ‘nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii’ — din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata si modificata.

In motivarea actiunii disciplinare s-a retinut ca procurorul nu a respectat indatorirea de a se abtine in cursul instrumentarii unui dosar penal desi se afla in relatii apropiate si de durata cu unii din subiectii procesuali implicati in cauza, aspect care se circumscrie cazului de incompatibilitate prevazut de art. 64 alin (1) lit. f) din Codul de Procedura Penala.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea magistratului in cauza”.

author avatar
Andrei Coman
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger