AcasăNewsIJ, control la parchete. Se verifica masurile luate in dosarele mai vechi...

IJ, control la parchete. Se verifica masurile luate in dosarele mai vechi de 5 ani

De miercuri incepand, Inspectia Judiciara au inceput verificari ce vizeaza „masurile luate de procurori si conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public in vederea solutionarii dosarelor cu autori cunoscuti mai vechi de 5 ani de la data sesizarii”.

Controlul tematic are trei obiective – „activitatea de urmarire penala si de supraveghere a cercetarilor penale efectuate de organele politiei judiciare”, „activitatea de indrumare si control a procurorilor cu functii de conducere privind dosarele penale cu autori cunoscuti, mai vechi de 5 ani de la data sesizarii” si, respectiv, „situatia resurselor umane ale parchetelor, schema de personal si gradul de ocupare a posturilor” –  si urmeaza sa se incheie pe 8 iunie, din cate au anuntat reprezentantii Inspectiei Judiciare, in cursul zilei de joi.

Ca si in cazul altor controale facute de IJ, si cel in curs se va incheia cu un raport, care va ajunge la Consiliul Superior al Magistraturii. In situatia de fata, acest lucru se va intampla pana pe 13 iulie.

sursa foto: Facebook/Inspectia Judiciara

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger