AcasăNewsÎi vor plecați de urgență pe ministrul Sănătății și pe șeful CNAS

Îi vor plecați de urgență pe ministrul Sănătății și pe șeful CNAS

Congresul PNL pentru alegerea noului presedinte al partidului, desfasurat la Romexpo, Bucuresti, 17 iunie 2017. Inquam Photos / George Calin

Încă o voce solicită public demiterea șefului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pe fondul disfuncționalităților apărute în funcționarea sistemului cardului de sănătate. De această dată, vizată de o astfel de cerere este și Sorina Pintea, ministrul de resort.

Liderul PNL o somează pe Dăncilă să ia o decizie în acest sens, în ideea că de premier depinde o astfel de hotărâre, și nu de ministrul Sănătății, cum s-a crezut inițial. „Îi solicităm premierului Dăncilă să îl demită de urgență pe președintele CNAS, pe domnul Vulcănescu. Nu poate să ceară public demisia (…) îi aduc aminte că dl Vulcănescu este în pixul domniei sale (…) și dacă nu semnează decizia de premier de demitere înseamnă că este de acord cu gravele disfuncționalități din sistemul de sănătate, care sunt provocate de incompetența acestui președinte de Casă de Sănătate”, a punctat Ludovic Orban.

Liberalul ar vedea-o plecată din funcție și pe șefa de la Ministerul Sănătății. „Cred că și pe doamna Pintea ar trebui să o trimită înapoi la Baia Mare, după declarațiile că nu poate sa ia o decizie legata de demiterea președintelui CNAS”, a mai subliniat Orban.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger