AcasăNewsiHalal tranziție spre lumea digitală:UE își sabotează centrele de date

iHalal tranziție spre lumea digitală:UE își sabotează centrele de date

Atunci când Google a dorit să construiască un nou centru de date în valoare de 1,1 miliarde de dolari în zona rurală a Luxemburgului, guvernul a sprijinit investiția și a ajutat compania să achiziționeze terenul. Autoritățile din Olanda au acordat permisiunea Meta Platforms Inc. pentru ceea ce promitea să fie un centru și mai mare, parte a ambiției țării de a deveni „hub-ul digital” al Europei.

Având în vedere presiunea asupra aprovizionării cu energie din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei, parametrii politici se schimbă acum pentru aceste instalații gigantice. Cele două proiecte au fost suspendate după o rezistență din partea localnicilor și a activiștilor de mediu.

Luxemburg, Țările de Jos, Belgia, Germania și Danemarca s-au asociat pentru a propune măsuri mai stricte de eficiență în cadrul unei reuniuni a miniștrilor energiei din Uniunea Europeană, care va avea loc la 27 iunie.

Scopul este de a determina toate cele 27 de state membre să semneze aceleași reguli privind tehnologiile mari pentru a proteja obiectivele UE în materie de energie verde.

Aceasta înseamnă să se pună un control mai strict asupra instalațiilor care gestionează orice, de la postările din rețelele de socializare la aplicațiile pentru întreprinderi.

O decizie ca va lovi tranziția UE către mult lăudata nouă lume digitală, promovată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Planul va afecta fiecare colț al economiei, introducând noi obiective pentru a stimula sursele regenerabile – care nu prea sunt.

Centrele de date din Europa nu reprezintă nici 3% din cererea de energie electrică a blocului.

Giganții tehnologiei care administrează aceste centre în Europa susțin că își respectă deja propriile standarde ecologice ridicate. Meta a spus că hub-urile sale au atins emisii nete de carbon zero și sunt susținute de energie 100% regenerabilă. Microsoft  își propune să reducă consumul de apă utilizată pentru sistemele de răcire a serverelor cu 95% până în 2024.

Planul ecologizării industriei tehnologice este la fel de prost ca cel cu renunțarea la combustibilii fosili. În lipsă de energie rusă, UE își reactivează acum minele de cărbune. Super agendă ecologică!

author avatar
Radu Jacotă Redactor
347 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger