AcasăNewsIgor Dodon renunță – momentan – la „Marșul Poporului” moldovean

Igor Dodon renunță – momentan – la „Marșul Poporului” moldovean

Manifestația „Marşul poporului”, convocată pentru duminică în Republica Moldova de preşedintele Igor Dodon şi de coaliţia de guvernare ACUM-PSRM a fost amânată, după ce Partidul Democrat a anunţat că se retrage de la guvernare.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagmaia sandu title=Maia Sandu data wpil keyword link=linked>Maia Sandu<a> noul șef al Cabinetului din Republica Moldova Sursa foto Twitter

Noul prim-ministru moldovean, Maia Sandu, le-a cerut cetăţenilor Republicii să rămână acasă duminică, scrie comunicatul de presă al Cabinetului de la Chișinău. „Ştim cât de mult au lucrat forţele de ordine în aceste zile, ştim că au fost hărţuiţi oamenii, au fost ţinuţi în soare, le-au fost date instrucţiuni ilegale, a fost foarte multă confuzie. Un mare eveniment prin care am sărbători eliberarea Republicii Moldova ar pune pe umerii celor din forţele de ordine o mare responsabilitate. Noi zicem să le dăm un răgaz poliţiştilor şi să amânăm Marşul Poporului pentru mai târziu”, a declarat premierul Sandu în cadrul conferinței de presă organizate la Guvern.

În acelaşi timp, noul şef al Executivului a menţionat că toţi cei ce au avut legături cu tentative de uzurparea puterii de stat vor suporta rigorile justiției. Maia Sandu a afirmat că fruntașii „regimului au fugit. Plahotniuc s-a speriat de forţa dumneavoastră. După ce vom asigura funcţionarea unei justiţii independente, Plahotniuc şi fugarii care au construit regimul corupt şi banditesc vor fi readuşi în ţară şi pedepsiţi conform legii. Mâine ne odihnim şi ne bucurăm, iar de luni începem munca grea pentru curăţarea sistemului şi reconstrucţia instituţiilor, aşa încât viaţa fiecărui cetăţean să devină mai bună”.

Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM) a decis vineri să cedeze puterea guvernului învestit de majoritatea ACUM – PSRM „pentru a debloca situaţia politică din ţară şi pentru a evita escaladarea situaţiei şi ajungerea la violenţe”, a anunţat Vladimir Cebotari, vicepreşedintele PD, după şedinţa Consiliului Naţional Politic al partidului, a scris presa din Basarabia. De asemenea, mass-media a vehiculat și informația că Vlad Plahotniuc a părăsit țara împreună cu familia.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
91 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger