AcasăNewsIgnoranța lui Carmen rezistă!

Ignoranța lui Carmen rezistă!

Președintele Klaus Iohannis a dat curs invitației Israelului și participă zilele acestea la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali, eveniment dedicat comemorării victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau. Numeroși lideri și șefi de state sunt prezenți la Ierusalim, prilej cu care prima doamnă a României și-a etalat încă o dată …ignoranța. Dacă în fața Papei Francisc s-a prezentat de parcă era la prima întâlnire și voia să impresioneze băiatul, în Biserica Sfântului Mormânt a pășit ca pe „ștrase”. 

Nicio clipă n-am bănuit că soții Iohannis ar fi câtuși de puțin impresionați sau pătrunși de încărcătura spirituală a acestui loc, Biserica Sfântului Mormânt, măi, dar nici să stai cu ochelarii de soare pe ochi și să-ți expui sedimentele calcaroase zâmbind ca tuta la fotograf, de parcă te-ai poza pe Podul Minciunilor!

Noroc cu vizitele politice, au fost mai interesante și discuțiile în mod cert nu s-au învârtit în jurul subiectului preferat al președintelui. Deși, la cum ne-am obișnuit cu el, se prea poate ca Werner Klaus să fi scăpat și ceva de „«Ciuma roșie», «Jos, PSD!»” la întâlnirile oficiale care i-au fost stabilite. Marți, el s-a văzut cu omologul său israelian, Reuven Rivlin (care i-a promis o vizită la București), iar miercuri dimineaţă cu liderul Alianţei „Albastru şi Alb”, Benjamin Gantz. Spre seară, a stat la un „chat” cu premierul în exercițiu, Benjamin Netanyahu, cu care ar fi pus la cale ceva investiții. „Contăm în continuare pe oportunitățile de investiții”, a spus misterios președintele, fără să dezvolte subiectul. Nu știu ce promisiuni i-a putut face Netanyahu, mai cu seamă că israelienii se pregătesc să meargă pentru a treia oară la urne în decurs de numai un an. Dacă nici de data asta nu convinge și ratează voturile care să-i permită formarea guvernului, „Benny” are promis din partea rivalilor politici un loc călduț și fără griji …lângă Dragnea.

Europenii, la Ierusalim, americanii, la Davos

Forumul israelian dedicat comemorării victimelor Holocaustului a fost un eveniment care a strâns laolată liderii celor mai puternice state europene. Dacă reprezentanții UE au ales să meargă la Ierusalim, America și-a trimis președintele la Davos, acolo unde șefii marilor corporații bancare și de multinaționale pun lumea la cale în anii care urmează.

Astfel, au răspuns afirmativ la invitația Israelului președintele Franței, Emmanuel Macron, și omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, liderii din Italia, Grecia, Austria, Ungaria, cipru, Bulgaria, Suedia,Croația, Albania, Bosnia și Georgia.

America i-a avut reprezentanți pe vicepreședintele Mike Pence și şefa Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi. Atenția tuturor a fost, însă, atrasă de prezența președintelui rusiei, Vladimir Putin, care tocmai ce a „decapitat” guvernul de la Moscova!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.377 afisari

4 COMENTARII

  1. De rasul lumii , acest iohanis este din ce in ce mai ridicol are declaratii si manifestari penibile si macar nu stie sa fie diplomat , este ca un robot care-si impune planul de mercenar !!! Pacat ca mai exista unii romani care inca nu-si dau seama de planul machiavelic antiromanesc al acestuia si grupului sau de vanzatori de tara !!!!

  2. Ignoranți sunt amândoi ! Ei ne fac de ras peste tot unde se duc, în special Herr Presidente, se comportam de parca am fi Argentina.

  3. ” Stimata ” parcă îi profesoară ! Oare cum este plătită ?, că mai mult se plimbă..are cumva o sosie care i ține locul la ore ??!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger