AcasăNewsIgas, amestecat in contrabanda cu tigari de la Moldova Noua

Igas, amestecat in contrabanda cu tigari de la Moldova Noua

Numirea lui Traian Igas drept ministru de Interne i-a luat prin surprindere pe multi dintre angajatii institutiei. Dar mai ales pe ofiterii anumitor structuri care lucrau din greu la un caz privind contrabanda masiva cu tigari, facuta prin magazinele duty free, la granita cu Serbia.

Itele anchetei politistilor duceau si la Traian Igas

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, ofiteri superiori ai DGIPI au pus obsesia fostului  ministru de desfiintare a serviciului secret al Internelor pe seama unor misterioase dosare in care ar fi aparut si numele acestuia.

Magazinele duty free de la granita cu Serbia, adevarate mine de aur pentru contrabandisti

Sursele noastre sustin ca ancheta sub acoperire aflata in plina desfasurare la momentul numirii lui Igas ajunsese  la personaje foarte apropiate de acesta. Insa cercetarile ar fi fost stopate brusc, prin masuri abuzive constand in constituirea unor comisii de control la nivelul MAI care au dispus tragerea pe linie moarta a ofiterilor sub acoperire care lucrau la caz.

„Gaura neagra” de la Moldova Noua

Din informatiile intrate in posesia noastra, in razboiul de gherila purtat de politisti cu traficantii de tigari, se strangeau tot mai multe „ponturi” despre aparitia unui fenomen ciudat aparut la granita cu Serbia. Unde, nu exista persoana, ba chiar si bebelus, care sa iasa din Romania si sa nu cumpere, chipurile, din magazinele duty free de langa Moldova Noua, dar si din alte localitati, sute de pachete de tigari. Achizitie fara logica, tinand cont ca, doar 50 de metri mai incolo, in tara vecina, pretul unui pachet era de doar 60 de eurocenti fata de doi euro, cat costa in duty free-urile de dincoace de granita. Anchetatorii strangeau deja probe ca „gaura neagra” in care dispareau cantitati incredibile de tigari era de fapt doar o acoperire in acte a contrabandistilor pentru marfa care, in realitate, ajungea direct pe piata neagra din Anglia. Numai ca tocmai atunci, Traian Igas, unul dintre persoanele pe care le suspectau pentru relatiile avute cu liderii contrabandistilor, a fost numit ministru de Interne.

„Am pus-o! ”

Dupa cum sustin sursele noastre, aceasta a fost prima reactie a celor care lucrau la caz atunci cand au aflat cine a ajuns seful lor suprem. Ancheta lor ii viza cativa capi ai retelei de contrabanda, despre care structurile abilitate le transmisesera informatii ca se afla in anturajul apropiat al lui Traian Igas. Cel numit, mai in gluma, mai in serios, „Regele duty free”.  Apoi, stranie coincidenta, cei care au lucrat la caz au fost suspendati, cercetati disciplinar sau fortati sa paraseasca sistemul, cu totii stiind de la ce li se trage. Iar acum, unii mai spera totusi ca ancheta ar putea fi reluata…

author avatar
Catalin Tache
2.539 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu cred că Igaș va păți ceva. A fost un soldat credincios al partidului, iar restructurarea din M.A.I. nu a făcut-o de capul lui. A primit ordin de la Boc, care, la rândul lui, primea dispoziții de la Cotroceni. Așa că partidul îi este recunoscător. Că acum îi arată pisica, asta e altă poveste. Capul lui Igaș depus pe altarul anticorupției are conotații interpretative: va mirosi a vendetă, va fi o pată la ”moralitatea” PDL, care l-a susținut deși știa toată povestea, și riscă să îl transforme în martir. Or, PDL, la ora asta nu are timp și nici chef de așa ceva, mai ales de martiri.

  2. Ori Igas a luat ceva cu el cand a parasit postul, ori exact cum a spus mai sus si Piticu,se incearca o asa mare vanatoare de corupti. Atata timp cat la intalnirile de partid, tremurau cu totii si isi faceau cruce sa nu fie in programul de „reabilitare” a lui Base, ca Boc nu conta, cat au lins pana gustul de „rahat” au inceput sa il creada miere de pin, nu are de ce sa isi faca griji domnu. Ce nu se ia in calcul sunt alegerile. Pai de unde milioanele de euro necesare pentru campanie si milioanele pentru spagi. Acolo sunt banii…….. dumneavoastra.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger