AcasăNews"Iesim sa cautam o vaca si nu iesim sa cautam sapte oameni?"...

„Iesim sa cautam o vaca si nu iesim sa cautam sapte oameni?” Reactia care ar trebui sa dea de gandit tuturor

Raluca Zaganescu si Ziana Motora, doua dintre reprezentantele SMURD Cluj care au intervenit in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, au ramas impresionate de modul in care s-au mobilizat localnicii.

Ziana sustine ca nu va uita determinarea localnicilor care erau manati doar de dorinta de a face bine si nu s-au plans vreodata ca sunt obositi, sunt uzi pana la piele sau le este frig.

Ba chiar si-au dat hainele de pe ei pentru a face focul si a-i incalzi pe raniti si chiar au ajutat cadrele medicale descurcandu-se de minune.

Totusi, cele doua tinere reprezentante ale SMURD Cluj au ramas impresionate mai ales de modul de gandire al localnicilor, acestia precizand ca „iesim sa ne cautam o vaca si nu iesim sa cautam sapte oameni?”.

Raluca Zaganescu sustine ca unul dintre localnici i-a dat caciula lui, pentru a o feri de vantul puternic, iar altul a tras-o dupa el prin troienele de zapada pentru a o ajuta sa ajunga la epava.

Chiar si asa, cele doua tinere spun ca au avut emotii in momentul interventiei, dar „pentru asta ne-am pregatit”.

Din punctul lor de vedere, interventia nu a fost una esuata in conditiile in care cinci dintre cele sapte victime au fost salvate.

author avatar
Cristi Ionita
510 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger