AcasăNewsIerusalim, teatru de razboi

Ierusalim, teatru de razboi

Bataie pe viata si pe moarte pe locurile sfinte

Trei palestinieni si-au pierdut viata in violentele din ultimele zile din Ierusalim si Cisiordania iar sute de persoane au fost ranite in urma protestelor contra noile masuri de securitate instalate la Esplanada Moscheilor. In egala masura, trei israelieni au fost ucisi de un palestinian inarmat cu un cutit, in colonia evreiasca Halamish.

Bataie pe viata si pe moarte pe locurile sfinte

De o saptamana, confruntarile dintre fortele de securitate israeliene si manifestantii palestinieni, care acuza Israelul ca a instalat detectoare de metale la accesul celui de-al treilea loc sfant al Islamului, in orasul vechi din Ierusalim, au atras atentia comunitatii internationale. Dar, pana acum, confruntarile nu s-au soldat decat cu raniti. Aceasta crestere a violentelor este subiectul unei reuniuni de urgenta, astazi, a Consiliului de securitate al ONU.

Un palestinian lovit brutal in timp ce se ruga

Dupa un atac ucigas contra unor politisti (14 iulie) in proximitatea Esplanadei Moscheilor, loc unde sunt acumulate tensiunii de decenii, autoritatile israeliene au instalat porti de securitate si detectoare de metale, si au interzis accesul barbatilor avand varsta mai mica de 50 de ani, masuri denuntate de presedintele palestinian Mahmud Abbas, care a anuntat inghetarea contactelor cu Israelul cata vreme ele nu vor fi anulate. Masurile au realimentat temerea palestinienilor ca Israelul va prelua controlul exclusiv al Esplanadei, zona a carui acces este controlata de statul evreu dar a carei gestiuni ii revine Iordaniei. Ieri, UE, prin vocea sefei diplomatiei europene, Federica Mogherini, a cerut Israelului si Iordaniei”sa conlucreze pentru a gasi solutii de asigurare a securitatii pentru toti” in Ierusalimul de Est, in timp ce presedintele Turciei, Recep Erdogan, a denuntat ”excesul de forta” la care au recurs israelienii.

author avatar
Tudor Borcea
164 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sunt niște ucigași ”israelienii”- khazari!
    Și-i sprijină SUA în draci!
    De fapt, se sprijină unii pe alții…unii, făcând pe jandarmii lumii, cumpărând toate apele globului (nu știu cum naiba-au făcut…), investind enorm doar pentru Complexul Militar Industrial, având una din cele mai mari datorii din lume, vânduți deja Chinei, iar regimul fascist, tronează de ani buni în SUA!
    Ceilalți nenorociți, țin în mână finanțele prin Rezerva Federală din SUA, și Centrul Min.justiției din Ierusalim!
    Să nu uităm Anglia…care-i PE FELIE CU ĂȘTIA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger