AcasăNewsIeri invarteau milioane de dolari, azi vand gogosi

Ieri invarteau milioane de dolari, azi vand gogosi

Dupa ce criza din 2008 i-a lasat lefteri, smecherasii de pe Wall Street sunt acum in cautare de  afaceri micute, dar din care sa iasa cash-ul.

Au pariat tot si au pierdut, ultimii ani fiind de cosmar pentru bancherii care pana mai ieri invarteau milioane de dolari. Cum de investitii pe termen lung si speculatii pe bursa nici nu mai poate fi vorba, smecherii de pe Wall Street s-au reprofilat pe business-uri marunte care insa le baga bani imediat in buzunare.

Au trecut la cratita

In timp ce batranii rechini s-au retras din bransa, tanara generatie a preluat puterea pe Wall Street

Un exemplu in acest sens este  Rich Rothaar, care si-a pierdut job-ul din cauza crizei si care a decis sa puna pe picioare un magazin de instalatii in apropierea orasului natal. Pateurile, prajiturile sau chiar gogosile atat de apreciate de americani au fost  alegerea lui Carrie Luckner-Zimmerman, fost broker, care dupa luni de practica in doua restaurante de lux din New-York si Paris si-a deschis propria patiserie. Tot printre oale si cratiti se invarte si fostul analist din cadrul Morgan Stanley, Rina Lazar. Aceasta comercializeaza in prezent produse de bucatarie pentru firma The Pampered Chef. Nu mai castiga la fel de bine, dar se declara multumita cu un venit sigur.

S-a calugarit

De departe, cea mai ciudata alegere a facut-o brokerul  Adam Greene. Dupa mai bine de 20 de ani in care a  incheiat acorduri de milioane de dolari si a tranzactionat  actiuni de miliarde, Greene a renuntat la cele lumesti (masini scumpe, piscine, costume de firma, telefon BlackBerry) si s-a dedicat celor sfinte. In prezent, fostul broker este reverend si slujeste intr-o bisericuta din Texas, biblia si haina monahala fiind refugiul lui spiritual de dupa esecul din 2008.

E vremea “lupilor” tineri

Legea pe Wall Street e facuta acum de tinerii investitori. Motivul: salariile celor cu mai multa experienta erau mult mai mari, iar bonusurile la fel. In schimb, cei care sunt la inceput de cariera isi doresc sa munceasca mai mult, pentru ca nu au familii si pe bani mai putini.

author avatar
eNational
522 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger