AcasăNewsIdiotii politici care ne cred mai idioti decat ei

Idiotii politici care ne cred mai idioti decat ei

Alina Gorghiu e in stare sa promita medicilor si mirese din colectia Miss Universe numai sa nu plece din tara

Inainte de fiecare alegeri, partidele spun ca fac drumuri asfaltate, desi satucul este in varful muntelui. In alta parte, au adus chiar si calculatoare in scoala, desi localitatea nu era electrificata. Campania este insa campanie si partidul nu se impiedica de rahaturile astea. Promite inclusiv cabinet de planning familial, chiar daca satul mai are doar cinci babe care intreaba daca e moale, ca nu mai au dinti sa mestece.

Alina Gorghiu e in stare sa promita medicilor si mirese din colectia Miss Universe numai sa nu plece din tara

Jocul asta, de a promite numai tampenii, a tinut o buna bucata de vreme. In prag de alegeri, partidele ne considera la fel de idioti ca si acum 10, 16 sau 20 de ani. Nu mai vin cu sacosele la poarta, dar promit  tot ceea ce nu se poate realiza. E de ajuns sa citesti mai atent listele de promisiuni cretine si te cutremuri de atata tupeu.

Intai votati si mai vedem noi dupa

Cap de lista este PNL. Oferta este generoasa, dar vecina cu patologia idioteniei. Promite, printre altele, dublarea salariilor medicilor, pentru a nu mai pleca din tara. Ia sa vedem. Acum, un medic rezident trebuie sa traiasca din 300 si ceva de euro lunar. 600, cat ar insemna dublu, este oricum sub media unui venit dobandit in strainatate. Punct de reper: in urma cu cinci ani, in Italia, un medic la inceputul carierei castiga 2.000 de euro lunar! Deci, de ce ar ramane aici? Cand un cardiolog, in SUA, are sanse reale de a castiga 314.000 de dolari anual, adica peste 26.000 de dolari lunar, de ce ar atarna la 3.000, hai sa zicem 4.000 de euro cat liciteaza Alina Gorghiu? Cand cel mai prost platit medic american, cu specialitatea pediatrie, castiga 13.000 de dolari lunar, de ce sa mai stea in Romania? Doar ca sa voteze PNL in iarna? Mai zice ea ca daca PNL castiga alegerile se vor construi opt spitale regionale. Iar daca nu, nu! Caci asa e logica. Opt spitale in care vor lucra cine? Medicii aia care pleaca? Ceea ce nu spune exaltata blonda penelista este ca, niciodata, Romania nu poate asigura asemenea salarii. Decat in campania electorala si numai din vorbe. Blaga, alt monument …, si ma opresc aici cu aprecierile, promite mariri salariale cu 22% pentru administratia publica. Serios? Probabil dupa sistemul cunoscut. Intai votati, apoi cereti banii, noi o sa va spunem ca nu acum, voi bateti cu pumnul in masa, noi va spunem ca nu avem de unde, ne mai intelegem la vreo greva peste trei ani si o sa va dea celalalt guvern ce am promis noi. Iar celalalt guvern va va  trimite inapoi la punctul zero, ca nu aveti intelegeri cu el. E simplu, nu?

La Traian Basescu, programul e si mai simplu. Mult si fara gheata! Promite ca sustine in continuare masurile din perioada Guvernului Boc. Pai, sa vedem. Salarii micsorate cu 25%. La pensii, la fel. Micsorarea ajutoarelor sociale. Reducerea personalului medical. Desfiintarea de spitale. Nu va convine, plecati afara sa munciti. Si nu uitati sa muriti intre spitale cand va cara Salvarea.

Dragnea viseaza furnale si fabrici de maiouri

Dragnea scoala industria din morti, doar-doar o castiga scaunul de premier

PSD, in lipsa unui Ponta care sa gandeasca, naste o solutie cum n-a mai vazut Parisu’, Maglavitu’ si Tunisu’: sa reactivam industria de stat! Aha, asa carevasazica. Sa reactivam cine? Noi, alegatorii, sau voi, alesii? Si apoi, care industrie? Aia privatizata pe un leu de Adrian Nastase si vanduta la fier vechi? PSD vrea un program de guvernare care sa ajute capitalul si firmele romanesti. Care program? De ce nu s-a aplicat pana acum? S-au asteptat alegerile ca sa aveti ce promite? E secret de nu stie nimeni nimic de el? Sau e ca la Blaga, intai votati si apoi vi-l aratam? Dragnea, jura-te pe functia de premier ca programul asta exista!

author avatar
Valentin Boeru
1.529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger