AcasăNewsICR, piatra de incercare a Guvernului

ICR, piatra de incercare a Guvernului

Scriitorul Mircea Cartarescu se numara printre cei care considera ca ICR ar trebui sa ramana sub autoritatea Presedintiei

Scandalul iscat in jurul Institutului Cultural Roman ia amploare, reprezentantii comunitatii culturale  solicitandu-i premierului sa anuleze ordonanta prin care ICR a trecut de sub autoritatea Presedintiei sub cea a Senatului.

Scriitorul Mircea Cartarescu se numara printre cei care considera ca ICR ar trebui sa ramana sub autoritatea Presedintiei

Argumentul invocat de uselisti, potrivit caruia Executivul a urmarit eliminarea „caracterul profund politic dominant„ al ICR, nu i-a impresionat pe reprezentantii comunitatii culturale.  Din contra, acestia au realizat o petitie online prin care ii cer lui Victor Ponta sa nu se atinga de Institutul Cultural Roman.

Printre semnatari ii amintim pe Dan si Lia Perjovschi, Thomas Ciulei, Andrei Ujica, Alexandru si Ada Solomon, Mircea Cartarescu, Radu Paraschivescu, Ruxandra Cesereanu, Madalina Dan, Mihai Mihalcea, Vava Stefanescu, Simona Kessler, Iulia Popovici, Anca Benera, Vlad Nanca, Dumitru Gorzo, Paul Negoescu, Radu Pavel Gheo, Lucian Ban, Ada Milea etc.

author avatar
eNational
377 afisari

2 COMENTARII

  1. Il doare in cot pe Ponta de toate petitiile si cererile oamenilor, de a nu se atinge de ICR.Chiar nimeni nu vede similitudinile cu anii 90.

  2. ICR nu reprezinta si nu a reprezentat Romania. Acest Patapievici care vorbeste de poporul roman in termeni imposibil de reprodus, care terfeleste valorile nationale (Eminescu ) trebuie sa dispara din fruntea ICR.
    S-a scaldat pina acum in banii celor pe care in loc sa-i reprezinte i-a denigrat.
    Eu cred ca va fi o mare realizare daca cei de teapa lui Patapievici , vor dispare din cultura romana.
    Oare , Romania chiar nu mai are oameni de cultura, sau adevaratii oameni de cultura nu mai au loc din cauza acestor indivizi, gen Patapievici?
    In concluzie ICR trebuie sa treaca sub aripa senatului ,
    reprezinta totusi o tara si nu niste indivizi care fac absolut tot ce doresc fara sa dea nimanui socoteala.
    Aceasta ordonanta nu trebuie retrasa. Trebuie sa revenim la normalitate .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger