AcasăNewsICCJ: Iohannis nu a fost in incompatibilitate

ICCJ: Iohannis nu a fost in incompatibilitate

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a castigat definitiv batalia dusa in justitie cu Agentia Nationala de Integritate.

Iohannis a fost acuzat de incompatibilitate pe motiv ca ar fi fost, in paralel, primar al Sibiului si reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu si SC Piete SA, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat castig de cauza lui Iohannis si a demontat decizia Agentiei Nationale de Integritate.

Totusi, anul trecut, inaintea alegerilor prezidentiale, ANI a atacat decizia Curtii de Apel Alba Iulia la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

ICCJ a amanat in mai multe randuri luarea unei decizii, existand discutii conform carora magistratii asteptau rezultatele alegerilor prezidentiale. In tot acest timp, Iohannis, bazandu-se pe decizia Curtii de Apel Alba Iulia, s-a declarat increzator in sansele sale de a castiga definitiv batalia dusa in justitie cu ANI.

Iar magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, miercuri, ca Iohannis nu s-a aflat in incompatibilitate. In aceste conditii, presedintele Romaniei nu are motive sa predea mandatul de sef al statului.

author avatar
Cristi Ionita
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger