AcasăNewsICCJ i-a incaltat pe fostii ministri Remes si Muresan cu trei ani...

ICCJ i-a incaltat pe fostii ministri Remes si Muresan cu trei ani inchisoare

Intr-o tara in care coruptia se masoara in milioane, sa pici pentru o sacosa cu caltabos si un maruntis de 15.000 de euro pare o gluma proasta

Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au fost condamnati, definitiv,  de instanta suprema, la cate trei ani de inchisoare cu executare in dosarul „Caltabosul”.

Pe vremea cand era ministru, taranistul nici cu gandul nu gandea ca va ajunge vreodata sa infunde inchisorile patriei

Prin decizia luata ieri, completul de cinci judecatori al ICCJ a mentinut pedepsele date celor doi fosti demnitari, in februarie 2012, de completul de trei judecatori. Tratament rezervat si denuntatorului lui Muresan si Avram, Gheorghe Cioaba, care a ramas si el cu condamnarea de un an si jumatate de inchisoare cu suspendare dispusa tot cu un an in urma. Sentinta de ieri il loveste cel mai rau pe Ioan Muresan, care executa deja o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, primita in alt dosar, in care a fost condamnat pentru deturnare de fonduri pe vremea cand era ministru al Agriculturii in guvernarea CDR. Situatie in care cumularea a doua sentinte face improbabila eliberarea conditionata a lui Muresan. Hotarat sa nu tergiverseze lucrurile si nici sa nu permita transformarea intr-un circ televizat a intrarii sale in detentie, Decebal Traian Remes a avut o neplacuta experienta.

Intr-o tara in care coruptia se masoara in milioane, sa pici pentru o sacosa cu caltabos si un maruntis de 15.000 de euro pare o gluma proasta

Concret, desi omul si-a facut bagajul si s-a prezentat la Politie imediat dupa aflarea verdictului ICCJ, politistii l-au trimis frumos acasa, explicandu-i ca nu au documentele pe baza carora sa-l poata retine. Acte care au ajuns in doua ore la Politie, obligandu-l pe Remes sa faca drum intors. Situatie care merita doar un comentariu: traim in Romania. O Romanie in care totusi se schimba ceva: magistratii isi iau rolul in serios, iar politicienii afla ce-i frica de Justitie. Si asta pentru ca, in timp ce demnitarii se cearta pe numiri, pe Parchetul General, pe DNA, pe CSM etc., instantele au prins drag sa judece dosarele ”grele” si sa imparta condamnari in stanga si-n dreapta. Iar odata pornite, nu se mai opresc, vezi cazul lui Muresan, incaltat in doua dosare cu ani seriosi de inchisoare.

author avatar
Simona Badulescu
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger