AcasăNewsÎCCJ anulează pedeapsa lui Hrebenciuc

ÎCCJ anulează pedeapsa lui Hrebenciuc

Decizie supriză pentru fostul politician

Judecătorii de la instanța supremă au decis să anuleze condamnarea primită de Viorel Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure prin care s-ar fi produs un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro. Fostul parlamentar PSD primise doi ani de închisoare pentru că își recunoscuse fapta.

Decizie supriză pentru fostul politician

Magistrații au notat că, în conformitate cu legea, au fost admis apelurile formulate de părțile din dosar și au decis anularea sentințelor de condamnare pentru cei care au fost judecați în dosar și au stabilit că totul va fi luat de la capăt. ”Desființează sentința penală apelată și trimite cauza Curții de Apel Brașov”, se arată în hotărârea instanței. Judecata se reia de la zero acum. În plus, condamnarea la doi ani de închisoare pentru Viorel Hrebenciuc a fost anulată. De asemenea, sunt nule și condamnările primite de: Anca Roxana, Paltin Gheorghe Sturdza, cel despre care procurorii spuneau că ar fi fost beneficiarul retrocedării. Prin hotărârea dată de ÎCCJ au fost anulate și deciziile de achitare de care beneficiaseră fostul ministru Tudor Chiuariu și Adam Crăciunescu. Dosarul retrocedărilor a fost trimis în instanță în ianuarie 2015 și Viorel și Andrei Hrebenciuc, dar și fostul deputat Ioan Adam și-au recunoscut vinovăția, solicitând să fie judecați prin procedura simplificată. Acuzațiile din dosar se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare de teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva. Prejudiciul calculat atunci de DNA era estimat la1.421.800.870 lei, echivalentul a 303.888.615 euro, reprezentând, conform procurorilor contravaloarea terenului.

author avatar
Ramona Feraru
455 afisari

1 COMENTARIU

  1. JUSTITIA DIN ROMANIA ESTE O BAGATELA PE CARE O MANEVREAZA BORFASII SI TICALOSII CUM VOR. ROMANIA N-A FOST SI NICI NU VA FI STAT DE DREPT. MACAR SA SE RESPECTE CELE 10 PORUNCI DIN BIBLIE.
    Asa ne-a OBISNUIT ANTI-JUSTITIA DIN RROMANIA…E LEGATA LA OCHI, SURDA, MUTA SI PROASTA CAND E VB DESPRE POLITICIENI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger