AcasăNewsICCJ a decis: Horea Uioreanu ramane in arest! Decizia este DEFINTIVA

ICCJ a decis: Horea Uioreanu ramane in arest! Decizia este DEFINTIVA

Presedintele Consiliului Judetean Cluj Horea Uioreanu ramane in arest preventiv dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins vineri noaptea contestatia. Decizia este una definitiva.

Horea Uioreanu a primit pe 29 mai mandat de arest preventiv de 30 de zile pentru coruptie, in urma unei hotarari pronuntate de Curtea de Apel Cluj, aceeasi sentinta fiind data si oamenilor de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean, cercetati in acelasi dosar.

Horea Uioreanu este acuzat de luare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator si complicitate la spalare de bani. Ioan Bene este cercetat pentru dare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata sub forma participatiei improprii ca instigator si spalare de bani, iar Vasile Pogacean este acuzat de doua infractiuni de dare de mita, ambele in forma continuata.

Potrivit DNA, in anul 2011, a fost incheiat contractul de lucrari intre Aeroportul International Cluj-Napoca RA, in calitate de achizitor si asocierea SC Napoca SA – SC Icco Systems SRL – SC Geo Arc Srl, in calitate de executant, avand ca obiect prima etapa de executare, finalizare si intretinerea lucrarii ‘Pista de decolare aterizare de 3.500 m si suprafete de miscare aferente’ la un pret de peste 32,4 milioane euro, durata fiind stabilita la 3 ani, respectiv pana la 5 septembrie 2014, iar finantarea investitiei urma a fi asigurata din bugetul judetului.

Foto: romaniatv.net

author avatar
Alina Costache
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger