AcasăNewsIBM isi face parc tehnologic la Targu Mures, anunta Boagiu

IBM isi face parc tehnologic la Targu Mures, anunta Boagiu

TIRANIE Anca Boagiu ii leaga pe angajatii MT de glia ministerului

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, duminica, la PRO TV, ca IBM a anuntat decizia de a investi intr-un parc tehnologic la Targu Mures, discutiile purtandu-se inca de anul trecut si avand loc deja un schimb de terenuri pentru crearea infrastructurii necesare.

Boagiu a facut aceste declaratii in contextul unei intrebari referitoare la faptul ca autoritatile romane anunta noi investitori straini insa numele lor sunt tinute secret.

„Nu exista secrete. Eu va dau un exemplu pe care il cunosc foarte bine. De exemplu la Targu Mures, si-a anuntat IBM dorinta de a crea un parc tehnologic. Este o discutie care se poarta de la sfarsitul anului trecut”, a explicat Boagiu.

Ea a spus ca a avut loc un schimb de terenuri anume pentru a oferi infrastructura necesara companiei IBM.

„Stiu foarte bine pentru ca noi sustinem aceasta investitie facand un schimb de terenuri pentru a crea, pentru a oferi infrastructura necesara pentru a veni investitorul strain”, a spus Boagiu.

Ea nu a oferit detalii financiare si nici un termen de incepere a proiectului, insa a adaugat ca mai sunt si alti investitori interesati de Romania.

Recent, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Valerian Vreme, declara ca ministerul lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson.

230 afisari

1 COMENTARIU

  1. Conform unor surse din interiorul IBM, acesta va investi in Polonia in centrul de excelenta respectiv. Intradevar a fost vorba acum 3 luni de a investi in Romania, dar datorita incompetentei echipei manageriale a IBM Romania acest lucru nu va fi realizat. LA schimb Guvernul Romaniei mai dadea si un proiect de 39MEURO de dosar electronic al pacientului. Practic era vorba de a finanta din banii asigurarilor de sanatate acest centru a lui IBM.
    Supercomputerul a fost aranjat a fi vindut catre Guvernul Romaniei prin MCSI, dar oare ce va face Romania cu acest sistem, de unde experti? cit va costa intretinerea?
    Asa ca sunt numai minciuni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger