AcasăNewsIBM: E nevoie de 1 milion de calculatoare pentru a simula un...

IBM: E nevoie de 1 milion de calculatoare pentru a simula un creier uman

(foto: techshout.com)

Noul super-calculator, denumit Blue Gene, format din 147.456 de procesoare, a putut sa simuleze 4,5% din creierul uman. IBM estimeaza ca va avea nevoie de aproximativ 900.000 de procesoare, pentru a se apropia de 100% in replicarea creierului uman.

(foto: techshout.com)

IBM incearca sa simuleze creierul uman cu noul super-calculator, denumit Blue Gene – Gena Albastra. Pentru experiment au folosit 147.456 de procesoare ce functionau in paralel, reusind sa simuleze 4,5% din creierul uman si din legaturile dintre neuroni. Specialistii IBM spun ca fiecare procesor este aproape echivalent cu cel al unui calculator personal, lucrand cu aproape 1GB de memorie.

Pentru a se apropia de 100% in replicarea creierului uman, IBM estimeaza ca va avea nevoie de aproximativ 900.000 de procesoare, acest plan avand ca termen limita anul 2019.

author avatar
Razvan Telegescu
292 afisari

1 COMENTARIU

  1. mai urmeaza softul care sa va pune din comportamentul social urmarit pe retele de genul facebook. pt inceput. vei deveni predictibil in proportie de 99%:)) in momentul in care tu vei deveni guinea pig. cu cat vei fi mai urmarit sa vada ce faci cu atat vei fi mai controlabil. povesti…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger