Cauta

Iata modurile de baza ale unui aer conditionat multisplit sau single split!

aer conditionat multisplit

Avand in vedere numeroasele tehnologii de ultima generatie din domeniul climatizarii, multi utilizatori ar putea avea neclaritati cu privire la simbolurile si functiile complexe regasite atat pe telecomanda sistemelor clasice, cat si a echipamentelor de aer conditionat multisplit.

Daca nu ai apucat sa citesti intregul manual de utilizare al echipamentului de racire, sunt mari sanse sa nu fii “aclimatizat” decat cu modurile de racire si incalzire ale echipamentului. Cu toate acestea, sistemele de aer conditionat (multisplit sau single split) pun la dispozitie o multitudine de moduri de functionare atat pentru confortul persoanelor din incapere, cat si pentru economia de energie.

Exista zeci de producatori consacrati in domeniu, astfel incat multe dintre functii pot fi etichetate specific sau pot avea denumiri personalizate, insa mai jos vei gasi denumirile de baza si modul in care fiecare functie modifica activitatea de racire a sistemului.

 

 

Functii de tratare a aerului

Aceste functii se afla in standardul fiecarui mare producator de aparate de aer conditionat multisplit sau single split. Cu toate acestea, modul in care este schimbata functionarea echipamentului prin selectarea fiecarei astfel de setari variaza in functie de brandul pe care il alegi. Astfel, iata care sunt cele mai intalnite scenarii de functionare gasite pe o telecomanda de aer conditionat si cum pot fi folosite!

– Cool mode (iconita cu fulg de zapada). Aceasta este setarea pe care o asociem instinctiv cu aparatele de aer conditionat. In acest scenariu, echipamentul va porni compresorul si va introduce aer rece in spatiul interior. Cand senzorul de temperatura aflat in incapere observa ca temperatura dorita a fost atinsa, compresorul va fi inchis, ramanand pornit doar ventilatorul.

Acest mod este responsabil pentru cel mai mare consum de energie al unui aer conditionat casnic, asadar trebuie sa stii ca, cu cat temperatura selectata este mai mica, cu atat consumul de energie va fi mai mare. Noile game de aer conditionat multisplit si single split folosesc, insa, tehnologia Inverter. Aceasta permite acelasi grad de confort, insa cu un consum mai mic de energie.

– Fan mode (iconita cu ventilator). Atunci cand activezi acest mod, ventilatorul echipamentului de climatizare va recircula aerul din incinta. Acest proces nu va implica racirea aerului din incapere, asadar este similar functionarii unui ventilator clasic. Intrucat compresorul nu este pornit, consumul de energie va fi foarte redus.

– Dry mode (iconita cu picatura de apa). Daca locuiesti intr-o zona cu clima umeda, aceasta setare iti va fi foarte folositoare. In zilele ploioase sau cand aerul are un nivel foarte ridict de umiditate relativa, acest mod iti va oferi confortul de care ai nevoie. Desi nu va raci camera in mod direct, aerul va fi “uscat” pentru a mari considerabil gradul de confort.

Modul Dry elimina umiditatea in exces din aer prin folosirea intermitenta a compresorului. In tot acest timp, ventilatorul functioneaza la o viteza redusa. Timpul de functionare a compresorului este ajustat in mod automat, astfel incat atunci cand senzorul de umiditate al echipamentului de aer conditionat atinge nivelul dorit, compresorul va fi oprit.

– Heat mode (iconita cu soare). Acest mod este responsabil de schimbarea sensului in care aerul este circulat de catre echipamentul de climatizare. Astfel, in camera va fi introdus aer cald, iar aerul rece va fi evacuat in exterior. Acest mod este util atunci cand zilele geroase depasesc capacitatea sistemului principal de incalzire.

Acestea sunt doar cateva dintre functiile de baza pe care le vei regasi pe telecomanda sistemelor de aer conditionat. Daca vrei sa descoperi cele mai noi game de aparate de aer conditionat multisplit si single split, acceseaza catalogul Vollmax!

Ultimele stiri

  • Ipoteză șocantă a spionilor ruși, în legătură cu tentativa de asasinare a premierului Slovaciei.
  • Poza Zilei
  • Angajații statului ies să protesteze joi, în Piața Victoriei
  • Franța a lansat racheta nucleară! Care îi este destinația?
  • Publicarea Anunțurilor cu Fonduri Europene: Oportunități și Reglementări
  • Alege ce citești
  • Moby Dick l-a înghițit pe Marele Arhitect cât ai zice pește
  • Ciolacu, Erdogan și o „țeapă” de 1 miliard de dolari
  • România, în pericol de blackout. Autoritățile sunt în campanie electorală
  • Green Deal rămâne fără materii prime. Bătălie cruntă pentru rezervele anemice de litiu și grafit
  • Exit mobile version