AcasăNewsIata de ce sa alegi tratamentul cu implant dentar si care sunt...

Iata de ce sa alegi tratamentul cu implant dentar si care sunt detaliile decisive ale procedurii!

Inlocuirea dintilor grav afectati si completarea spatiilor edentate este posibila, astazi, prin intermediul unui implant dentar. Acest dispozitiv medical se insereaza in osul maxilar sau mandibular si indeplineste rolul de radacina pentru o viitoare coroana dentara artificiala sau un alt sistem protetic.

Fabricat din titan de inalta puritate, implantul are forma unui mic surub si este biocompatibil, asadar organismul nu il va respinge. Multumita materialelor si tehnicilor din stomatologia moderna, tratamentul are o rata impresionanta de succes, apropiindu-se foarte mult de 100%.

De ce sa alegi un astfel de tratament stomatologic?

Primul si cel mai important beneficiu pentru pacient este refacerea aspectului dentar si facial. Cu cat procedura este amanata mai mult, cu atat comportamentul tau se va schimba, iar zambetele vor deveni tot mai rare (in special daca iti lipseste un dinte din fata).

Coroanele ceramice care se monteaza pe un implant dentar au aspectul si forma dintilor naturali, aceasta procedura personalizata fiind capabila sa ofere o estetica superioara dintelui natural care a fost extras. In plus, tratamentul cu implant dentar in cadrul marilor clinici stomatologice a devenit foarte accesibil ca pret, astfel incat amanarea nu este justificata.

Din punct de vedere medical, cel mai important beneficiu al tratamentelor de acest tip este refacerea functionalitatii danturii, respectiv remedierea problemelor de masticatie. Daca iti lipsesc dinti de pe o parte, vei avea tendinta de a folosi cealalta parte pentru a mesteca alimentele, fapt ce va solicita articulatia temporo-mandibulara, ajungand la afectiuni de aceasta natura.

Atunci cand lipsesc masele din ambele parti ale gurii, masticatia facuta cu ajutorul dintilor din fata nu va duce decat la deteriorarea foarte rapida a acestora. Pe deasupra, sanatatea organismului nu poate fi mentinuta la parametri optimi daca eviti alimentele tari, greu de mestecat sau care necesita o muscatura puternica.

De ce sa nu amani interventia?

Dupa cum stii, problemele dentare se pot accentua in timp. Cu cat intarzii mai mult inlocuirea dintelui afectat, cu atat creste riscul dezvoltarii infectiilor. In plus, daca deja ai pierdut dintele natural, exista riscul de inclinare si destabilizare a dintilor invecinati spatiului ramas liber. Astfel, inserarea unui implant dentar trebuie realizata imediat dupa extractie sau la 6-8 saptamani dupa aceasta procedura, lasand timp pentru vindecarea alveolei.

Volumul si densitatea osului in care este introdusa radacina artificiala sunt detalii foarte importante pentru succesul procedurii si stabilitatea viitorului dinte. Astfel, cu cat timpul in care stai fara dinte este mai indelungat, cu atat atrofierea osoasa va fi mai severa, necesitand proceduri suplimentare pentru a putea fi inserat implantul. Aceste proceduri se vor traduce in timp, bani si deplasari suplimentare.

Dimensiunea implanturilor dentare

Pe langa forma si material, un rol foarte important este si cel al lungimii si diametrului respectivului implant dentar. Acesta va trebui sa se potriveasca perfect cu adancimea si latimea osului in care va fi inserat. Daca implantul depaseste inaltimea osului, atunci ultimele spire vor ramane neacoperite de gingie, permitand infiltrarea bacteriilor si inflamarea zonei.

In functie de latimea osului maxilar sau mandibular din respectiva zona, medicul specialist va alege diametrul radacinii artificiale. Daca diametrul piesei din titan este prea mare, tesutul osos care-l acopera va fi prea subtire pentru a oferi sustinere, asadar va creste riscul de resorbtie a osului si dezgolire a implantului.

Concluzia este ca, pe langa tehnicile moderne, materialele de calitate superioara si aparatura de ultima generatie, experienta implantologului care te trateaza se poate dovedi decisiva. Daca vrei sa te bucuri de un implant dentar impecabil din toate punctele de vedere, pune-ti increderea in specialistii din cadrul clinicii dentalpremier.ro!

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
59 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger