AcasăNewsIata cum va puteti recupera taxa de poluare!

Iata cum va puteti recupera taxa de poluare!

Curtea Europeana de Justitie a declarat ca taxa de poluare din Romania este ilegala, dupa ce ea a fost platita mai bine de trei ani. Multi dintre romani au reusit sa-si recupereze aceasta taxa.

Primul pas pentru a recupera taxa de poluare este sa inaintati o petitie la Directia Generala a Finantelor Publice in raza careia aveti domiciliul. In petitie argumentati ca taxa de poluare contravine legilor comunitare si ca solicitati rambursarea sumei platita ca taxa de poluare la care se aplica un procent echivalent cu rata dobanzii la un depozit bancar, intrucat ati fost prejudiciat prin imobilizarea sumelor respective timp de ani sau luni.

In termen de 30 de zile urmeaza sa vi se dea un raspuns. In cazul in care acesta este negativ trebuie sa va adresati sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal a tribunalului in raza caruia aveti domiciliu, acolo unde intocmiti o cerere de chemare in judecata.

Documentele necesare in tot acest lant incep cu acea cerere de restituire depusa la Directia Judeteana a Finantelor Publice unde a fost achitata taxa, copie dupa chitanta de plata a taxei, copie dupa cartea de identitate a proprietarului, originalul si copia dupa certificatul de inmatriculare a autovehiculului, document care atesta data primei inmatriculari a autovehiculului in strainatate, cartea de identitate a autovehiculului eliberata de RAR si o copie certificate conform originalului, expertiza tehnica RAR care atesta deprecierea vehiculului, declaratia pe proprie raspundere cu rulajul mediu anual exprimat in kilometri la data inmatricularii in tara.

author avatar
Cornelia Draghici
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger