AcasăNewsIata cu cine s-a intalnit Ponta in vizita din SUA

Iata cu cine s-a intalnit Ponta in vizita din SUA

PSD a publicat, joi, lista oficialilor americani cu care delegatia condusa de presedintele formatiunii, Victor Ponta, s-a intalnit in cadrul vizitei facute saptamana trecuta in SUA, aceasta cuprinzand asistenti si subsecretari din Departamentului de stat, senatori si reprezentanti ai unor ONG-uri.

Victor Ponta sustine ca actualul premier poate fi un bun presedinte al PDL

O delegatie a USL condusa de Victor Ponta, copresedinte USL si presedinte PSD, insotit de Titus Corlatean, presedintele Comisiei de politica externa din Senatul Romaniei, si Corneliu Dobritoiu, seful departamentului de Aparare de la PNL, cu sprijinul ambasadei SUA la Bucuresti, a facut o vizita, saptamana trecuta, in SUA.PSD a publicat, joi, intr-un comunicat, lista oficialilor cu care delegatia a avut intalniri.

Astfel, oficialii din cadrul Departamentului de Stat cu care delegatia s-a intalnit au fost Philip Gordon – adjunct al secretarului de stat pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, Rose Gottemoeller -subsecretar pentru Securitate Internationala si Controlul armamentului, ambasadorul Richard L. Morningstar – trimisul special al secretarului de stat pe probleme de energie.

De asemenea, potrivit PSD, delegatia condusa de Ponta s-a intalnit cu Bruce Reed – sef de Cabinet al vicepresedintelui american Joe Biden, James J. Townsend – loctiitorul adjunctului secretarului de stat al Apararii pentru politici NATO si europene si cu Menno Snel – director executiv al FMI pentru Europa.

PSD mentioneaza ca, la Atlantic Council, Victor Ponta a sustinut o prelegere pe tema prioritatilor strategice ale Romaniei si a avut intalniri cu Barry Pavel – director al International Security Program si Damon Wilson – vicepresedinte executiv si direct al International Security Program din cadrul Atlantic Council.

Delegatia s-a intalnit si cu senatorii Richard Durbin si Johnny Isakson, precum si cu Frank Wolf, Bill Posey, Jim Jordan, Paul Broun si Jeff Miller – membri ai Congresului american.

De asemenea, au avut loc intalniri cu guvernatorul Howard Dean, senatorul Tom Daschle, cu Robert Shapiro – de la SONECON si cu alti reprezentanti de organizatii.

PSD precizeaza ca au avut loc intalniri cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Chicago, precum si cu „oameni de afaceri interesati sa dezvolte proiecte in Romania”.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda remarca, recent, pe blog, ca Victor Ponta nu a facut declaratii in timpul vizitei in SUA si ca lista oficialilor cu care delegatia s-a intalnit nu a fost facuta publica.

Liderul PSD Victor Ponta a evitat, luni, sa raspunda intrebarilor repetate ale jurnalistilor privind persoanele cu care s-a intalnit in SUA, el precizand ca lista a fost intocmita in prealabil cu ambasadorul Mark Gitenstein si ca au avut loc intalniri cu toate persoanele stabilite.

Ponta a precizat ca vizita in SUA a fost „foarte buna”.

author avatar
Ciprian Purice
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger