AcasăNewsIata alimentele care te scapa de insomnie!

Iata alimentele care te scapa de insomnie!

(foto: antena3.ro)

Toata lumea a avut insomnie macar o data in viata. Daca a fost din cauza problemelor, a jobului sau a altor factori din jur, insomnia te-a facut sa stai cu ochii pe pereti minute in sir. Acum poti afla ce trebuie sa mananci pentru a combate aceasta problema.

(foto: antena3.ro)

Conform site-ului sfatulparintilor.ro, migdalele vin primele in ajutor atunci cand ne confruntam cu insomnii. Contin magneziu, ceea ce ajuta nu numai la somn, dar si la relaxarea muschilor. Inainte de culcare, ar trebui sa rontai o mana de migdale pentru a-ti ajuta corpul sa se relaxeze. Cea de-a doua metoda e cunoscuta din cele mai vechi timpuri. O cana de ceai cald de musetel iti va asigura un somn linistitor de cateva ore.

Medicii americani spun ca o banana mancata inainte de culcare iti va relaxa muschii datorita cantitatilor mari de magneziu si potasiu continute. In plus, bananele au in ele triptofan, substanta pe care organismul o transforma in serotonina, si melatonina, cei mai puternici hormoni calmanti ai creierului uman. Si produsele lactate ajuta foarte mult. Calciul este eficient in reducerea stresului si stabilizarea fibrelor nervoase, inclusiv cele din creier. Un iaurt fara zahar mancat inainte de culcare face minuni.

Un castronas cu fulgi de ovaz in lapte cald te va ajuta sa dormi ca un prunc, deoarece e bogat in calciu, magneziu, fosfor, silicon si potasiu, adica nutrientii cu cele mai semnificative proprietati somnifere. Atentie cu zaharul, pentru ca alunga somnul din cauza proprietatilor lui energizante.

Studiile facute de savantii de la doua universitati americane au demonstrat ca visinele stimuleaza in mod natural si semnificativ secretia de melatonina a organismului, ceea ce a ajutat subiectii de studiu sa scape de insomnii. Un pahar de suc de visine sau o portie de visine proaspete, congelate sau uscate iti vor oferi un somn rapid si adanc.

Trebuie sa ai mare grija ca ultima ta gustare inainte de culcare sa fie destul de bogata in proteine si sa nu mananci carbohidrati bogati in zahar, cum ar fi prajituri sau bomboane. Ca gustare inainte de culcare e mai recomandat sa alegi ceva bogat in proteine, cum ar fi un ou fiert tare, niste branza, alune sau nuci.

author avatar
Andra Nesu
499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger