Cât cinism poate să aibă cineva care își lansează campania prezidențială la doi pași de locul unde se consumă o adevărată dramă? La această întrebare numai Crin Antonescu este în măsură să ofere un răspuns întrucât el s-a urcat pe scenă și a astupat plânsetele craiovenilor cu sloganuri și promisiuni deșarte.
Sâmbătă, 5 aprilie, la Craiova, am văzut adevărata față a politicianului român: de la înălțimea funcției și a scenei pe care stăteau cocoțați, alde Predoiu, Ciolacu și Antonescu s-au întrecut în hăhăieli, privind disprețuitor spre românii adunați în centrul orașului și care, șocați și sfâșiați de durere, nu înțelegeau cum cineva poate fi atât de insensibil.
Casta politică vs. românii de rând
Să-ți lansezi campania electorală într-un oraș aflat în fierbere după producerea tragediei din Serbia este dovada supremă că politicianul de azi nu mai dă doi bani pe trăirile românilor. S-a produs o ruptură iremediabilă între casta politică, acaparatoare a puterii absolute și a tuturor avuțiilor statului, și pătura de jos, care duce o viață chinuită, împovărată de grijile facturilor și a vieții de mâine.

Crin Antonescu și-a început discursul cu „Dragii mei, dragii mei…”, dar cât de dragi îți pot fi niște oameni despre ale căror probleme nu te-ai interesat? Când pe toate canalele tv din România subiectul central a fost accidentul din Serbia și lipsa de implicare a autorităților, iar înmormântarea micuței campioane Daria și a tatălui ei a avut loc, în Bănie, fix în aceeași zi, tu rămâi ferm pe poziție și organizezi o șușanea nu departe de locul în care o mamă și soție își smulgea părul din cap?!
Ori Lia Olguța Vasilescu a vrut să-l compromită cu orice preț pe Crin Antonescu, insistând ca mitingul electoral de lansare a campaniei la „prezidențiale” să se țină în orașul ei, ori politicienii care ne cer votul sunt de un cinism fără margini! Gafa coaliției PSD-PNL este de necontestat, dar parcă și altceva decât amatorism răzbate din povestea asta. E un mesaj important pe care, fără doar și poate, „aleșii neamului” ni-l transmit: puteți avea oricâte tragedii, noi călcăm totul în picioare și avem tupeul să venim în mijlocul vostru și să vă râdem în față pentru că nu ne pasă de voi și nu vă respectăm!
A venit la Craiova inclusiv Cătălin Predoiu, șeful de la „Interne” preocupat doar de spinările contestatarilor actualei puteri, dar nepăsător la dramele, nevoile și suferințele românilor. Ministerul Pulanul și Amenda, în asta s-a transformat M.A.I. La o adică, Predoiu era pregătit să activeze „forța de represiune” a ministerului, intens folosită la București, pe fanii lui Călin Georgescu, dacă mișca vreunul în front.
Tragedia care a mișcat o țară
Sute de oameni au fost prezenți, sâmbătă, la înmormântarea Dariei. Fetița de doar 8 ani a pierit, împreună cu tatăl ei, într-un teribil accident rutier produs în Serbia, cu doar câțiva kilometri înainte de granița cu România. Vinovat, un șofer aflat sub influența alcoolului care a pătruns pe contrasens și, după ce a lovit mașina în care se afla Daria, a fugit de la fața locului.
Medicii români care au fost chemați să intervină spun că nu au putut trece de controlul de la vamă, fiind reținuți aproape o jumătate de oră; neavând pașapoarte la ei – ce doctor pleacă la muncă, în creierii nopții, cu pașaportul la el?! -, n-au fost lăsați să intre în Serbia. Zecile de minute pierdute la punctul de trecere a frontierei puteai fi decisive, se pare.
Raed Arafat, șeful DSU, se ascunde în spatele protocoalelor. Spune că sunt reguli și legi care trebuie respectate. Cu alte cuvinte, nici măcar în situații extreme viața omului nu are prioritate și nu merită ca autoritățile statului să se deranjeze pentru atâta lucru.
Daria, o stea în ascensiune în lumea dansului sportiv, se întorcea de la un concurs pe care-l câștigase. Sâmbătă, a fost condusă pe ultimul drum de rudele îndurerate și câteva sute de craioveni, veniți să fie aproape de familia greu încercată. Peste 1000 de baloane albe cu heliu au fost eliberate spre cer, purtând cu ele iubirea și respectul celor rămași în urmă.
La câteva străzi distanță de Cimitirul Ungureni, coaliția PSD-PNL îi închina osanale lui Crin Antonescu, ignorând total ce se întâmpla în oraș. De parcă ar fi avut dopuri în urechi, candidatul-minune (din șomer, direct președinte de țară, caz de Cartea Recordurilor!) a turuit toate minciunile electorale din manualul politicianului.
Operațiunea „Lansarea lui Antonescu” a fost un succes, potrivit lui Cosmin Vasile, preşedintele Consiliului Județean Dolj – „25.000 de voci ale Olteniei își susțin candidatul! Crin Antonescu duce România înainte!”. Ca întotdeauna, însă, realitatea este puțin diferită. Vocile Olteniei susțin candidatul, dar nu pe Antonescu, altfel nu am fi auzit la mitingul de la Craiova strigarea „Turul 2 înapoi” și huiduieli destule adresate politicienilor de pe scenă.
În ceea ce privește numărul de participanți, surse din primăria controlată de Olguța Vasilescu au vorbit despre un ordin transmis pe linie de partid edililor social-democrați din județ – fiecare a fost anunțat că trebuie să aducă la miting 100 de persoane din localitatea păstorită, altfel riscă oprirea finanțărilor de la centru! Vreo 80 de primari au primit instrucțiuni precise cu ce au de făcut, iar despre această poveste a scris pe Facebook și un avocat din Bănie, Elena Radu: „Viața satelor în campania electorală. Crin Antonescu la Craiova. De prin satele doljene plecară autocare pline cu cei care primesc ajutor social. Primarul dintr-o comună le-a zis și profesorilor că, dacă nu se duc, «au terminat-o cu el»”.
Si pe vremea lui Ceausescu erau scosi oamenii la mitinguri ; nu se duceau de placere, se duceau fortat. Deci metodele au ramas. Altceva nu mai puteti inventa, baieti?
Și era bine ? Ți-e dor de vremurile alea ?
Turul doi înapoi,nu mă interesează expirați de genul Căcărau
pro europenii