AcasăNewsIasi: Un profesor, prins in timp ce incerca sa copieze la examenul...

Iasi: Un profesor, prins in timp ce incerca sa copieze la examenul de definitivat!

Un profesor care sustinea proba scrisa a examenului de definitivat a fost eliminat, luni, din sala de examen, dupa ce supraveghetorii  l-au prins in timp ce incerca sa copieze, a declarat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Gestul dascalului poate fi pus pe seama nesigurantei sau a disperarii, dat fiind ca profesorii au nevoie de cel putin nota 8 pentru a promova examenul. Situatii asemanatoare s-au inregistrat si in Constanta, unde o profesoara a fost prinsa incercand sa copieze, aceasta fiind a doua oara cand cadrul didactic a incercat sa fraudeze examenul, anul trecut fiind prinsa in aceeasi postura. Si in Timis doi profesori de religie au fost surprinsi in timp ce incercau sa se „inspire”.

Pentru consilierea profesorilor debutanti in vederea sustinerii examenului de definitivat, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au adoptat in acest an scolar o strategie complexa si o gama larga de activitati. Printre acestea se numara conferinte, proiecte, mese rotunde, simulari ale acestui examen, a precizat sursa citata.

Desi examenele se sustin in 42 de centre din tara, tezele sunt corectate in doar sase centre de evaluare organizate la nivel national, astfel ca, in zona judetului iasi, vor fi evaluate peste 1.900 de teze, la 23 de discipline.

Rezultatele examenului de definitivat vor fi afisate in ziua de 19 iulie, iar contestatiile pot fi depuse in intervalul 19-20 iulie. Rezultatele finale vor fi afisate in ziua de 24 iulie 2014.

Foto: pressalert.ro

author avatar
Alina Costache
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger