AcasăNewsIasi: Un barbat a murit in microbuz, sub privirile calatorilor, fara ca...

Iasi: Un barbat a murit in microbuz, sub privirile calatorilor, fara ca cineva sa il ajute!

Un barbat in varsta de 57 de ani a murit intr-un microbuz care se deplasa pe ruta Mironeasa – Valea Ursului, fara ca nimeni sa il poata ajuta. Ceilalti calatori au sunat imediat la salvare, dar, desi au primit indicatii de la operatorul din dispecerat, nimeni nu i-a acordat primul ajutor.

Barbatul, in varsta de 57 de ani, se afla in microbuz cand a suferit un stop cardio-respirator, iar atunci cand pasagerii au observat ca barbatului i se face rau, au apelat numarul de urgenta 112. O echipa SMURD a sosit la locul incidentului. Prea tarziu, insa.

„Pacientul a fost resuscitat, dar, in ciuda eforturilor medicilor de a ii salva viata, nu s-a mai putut face nimic. Acesta a fost declarat decedat. Pacientul era cunoscut cu antecedente cardiace si suferea de obezitate“, a precizat Diana Cimpoesu, medic-sef UPU SMURD, citat de ziaruldeiasi.ro.

Totusi, viata barbatului putea fi salvata daca unul dintre martori ar fi inceput manevrele de resuscitare imediat dupa incident, insa nimeni nu a intervenit, desi au primit indicatii de la operatorul din dispecerat.

Medicii atrag atentia asupra importantei acestor manavre. „Este esential ca atunci cand cel care vede un stop cardiac si il anunta, sa inceapa si manevrele de resuscitare. Sa se faca efectiv compresii toracice. Atunci cand apelezi la 112, in astfel de situatii, iti sunt oferite indicatii la telefon”, a adaugat Cimpoesu.

Foto: ziaruldeiasi.ro

author avatar
Alina Costache
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger