AcasăNewsIarnă grea pentru românii care au vrut să ajungă pe Valea Prahovei....

Iarnă grea pentru românii care au vrut să ajungă pe Valea Prahovei. Circulaţie oprită şi pe Transalpina. Unde e zăpadă din belşug

ninsoareZăpada vine când pleacă turiştii acasă. Frustrare pentru românii care au mers pe Valea Prahovei

Iarna s-a întors în forţă în România, chiar înainte de Crăciun. Sâmbătă, a nins abundent în mai multe zone din ţară, iar circulaţie rutieră a avut de suferit.

Aşa s-a întâmplat şi pe Valea Prahovei, unde şoferii s-au împotmolit în drumul spre staţiunule de la munte.

Furtuna Pia a blocat circulaţia turiştilor

Vremea din această perioadă este influențată de furtuna Pia, care a afectat puternic zone din nordul Europei și care acum lovește și România. A nins în în mai multe zone din țară, inclusiv pe Valea Prahovei, unde mulți români intenționează să petreacă sărbătorile de iarnă.

Traficul s-a desfăşurat cu dificultate, sâmbătă, mai ales pe DN1, dar și pe DN1A, din cauza ninsorii abundente. Autoritățile le recomandă șoferilor să se asigure că au mașinile echipate cu anvelope de iarnă, că au destul carburant și să fie extrem de atenți la drum, dat fiind faptul că există riscul ca asfaltul să fie alunecos.

Circulația, oprită pe Transalpina

Circulaţia este oprită duminică pe Transalpina, între Rânca şi Novaci, din cauza viscolului.

Din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii extrem de reduse, spre 0, pentru siguranţa perticipanţilor la trafic, CNAIR şi Poliţia Rutieră au luat decizia închiderii traficului rutier pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C, Transalpina, între Novaci (km 16+000) şi Rânca (km 34+800).

În funcţie de condiţiile meteorologice, se estimează reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă în jurul orei 08:00”, a anunţat în cursul nopţii Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Zăpadă din belşug la Sinaia şi Buşteni

La Bușteni, una dintre cele mai iubite stațiunu turistice, a nins abundent și peisajul este unul de vis. Pârtiile au fost astăzi pline de turiști, care speră că și în ziua de Crăciun vor avea parte de vreme bună. Avelaşi decor şi aceeaşi atmosferă le găsim şi la Sinaia sau Azuga.

Atmosfera este la fel de plăcută și la Straja, unde merg anual o mulțime de turiști atât în sezonul cald, dar mai ales în cel rece. S-a format un strat considerabil de zăpadă, mai ales pentru că temperaturile au fost și negative.

author avatar
Andrei Ștefan
665 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa mai stea rumunul si pe acasa, Sfantul Craciun nu inseamna neaparat ski si Valea Prahovei.

  2. pe Valea Prahovei la preturi mai mari decat in Austria si in multe alte statiuni din strainatate… destui romani isi permit…oare cum au ”facut banii” astia care-si permit?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger