AcasăNewsIarna geroasa si precipitatii peste medie

Iarna geroasa si precipitatii peste medie

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada iernii, meteorologii anuntand pentru urmatoarele trei luni o vreme geroasa, cu precipitatii peste medie.

In decembrie, vremea va fi geroasa, cu temperaturi de -10 grade

In decembrie, potrivit ANM, se estimeaza ca temperaturile inregistrate vor fi usor sub cele medii anuale in regiunile nordice, nord-est, dar si in centrul tarii. Locuitorii regiunii Transilvania vor avea parte de o vreme geroasa, respectiv cu temperaturi de -10 grade. In zona de vest, sud si sud-est se estimeaza un regim termic apropiat de cel normal, ceea ce reprezinta temperaturi maxime, la inceputul lunii decembrie , intre 2 si 8 grade si minime, la finalul lunii, cuprinse intre -6 si 3 grade. Precipitatii mai importante cantitativ se vor inregistra in zonele de sud-est si in cele centrale.

In ianuarie, temperaturile vor fi, in general, apropiate de cele normale, dar in sud si in est, datorita unui val de aer cald, mercurul din termometre va urca usor peste mediile climatologice. Totusi, nu trebuie sa uitam ca luna ianuarie este cea mai rece luna din an. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, exceptand regiunile vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

In februarie, temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile lunare de precipitatii vor putea fi local excedentare in vestul si nord-vestul tarii si apropiate de mediile climatologice in celelalte regiuni.

author avatar
eNational
708 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger