AcasăNewsIarna face ravagii. Unitatea 1 de la Cernavodă s-a deconectat din cauza...

Iarna face ravagii. Unitatea 1 de la Cernavodă s-a deconectat din cauza furtunilor! S-a pierdut o barjă maritimă, cu 3 oameni! (VIDEO)

zapada Ranca

Vremea a făcut ravagii, în acest weekend, în România. Peste 3.300 de pompieri au intervenit în 16 județe, unde furtunile și ninsorile viscolite au făcut prăpăd. Peste 130 de copaci au fost doborâți de rafalele de vânt.

A nins neîntrerupt în mai multe județe, iar unii șoferi surprinși nepregătiți și-au continuat drumul pe jos.

Unitatea 1 de la Cernavodă s-a deconectat automat

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice, ca urmare a „condițiilor meteo care au cauzat pertubații în sistemul energetic național”.

Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă operează Unităţile 1 şi 2, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW, aceste reactoare asigurând aproximativ 20% din necesarul de energie al României.

S-a pierdut o barjă maritimă, cu 3 oameni

Autoritățile au 2 avertismente RO-ALERT de vreme severă în județul Constanța, din cauza unei furtuni cu precipitații care a lovit litoralul.

Tot din cauza condițiilor meteo extreme, un remorcher sub pavilion ucrainean a pierdut o barja maritima cu cereale, cu 3 oameni la bord, între localitățile Sf.Gheorghe și Năvodari.

Barja pluteșțe în derivă și nu pot fi trimise nave de cautare si nici elicoptere, din cauza vântului extrem de puternic.

Şoferii, prinşi printre nămeţi

Zăpada s-a depus în aproape o treime din țară, după ce România a fost traversată de un ciclon polar. Şoferii s-au luptat cu nămeţii, ca să răzbată în trafic.

Alții au derapat și s-au ciocnit, așa cum s-a întâmplat la Iași. În timp timp ce, în Constanța, un copac rupt de vânt s-a prăbușit peste un autoturism.

În comuna Bisoca din Buzău, mai mulți șoferi au rămas blocați în zăpadă. Pe șoseaua dintre Bacău și Moinești, circulația a fost îngreunată după ce viscolul a rupt mai mulți copaci și cablurile de electricitate.

author avatar
Andrei Ștefan
260 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger