AcasăNewsIarna e neiertatoare: Un nou cod portocaliu de ninsoare si viscol

Iarna e neiertatoare: Un nou cod portocaliu de ninsoare si viscol

Desi luni si marti nu a mai nins, se pare ca de miercuri, iarna vine inapoi, insa va fi si mai violenta.

Meteorologii avertizeaza ca ninsoarea si viscolul se intorc, mai ales acolo unde situatia este cea mai dramatica. In plus, Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca este posibil sa se instituie un nou cod portocaliu de vreme severa. In judetele Buzau, Vrancea si Braila este deja stare de alerta, decretata de Guvern inca de duminica. Anuntul a fost facut de Ion Sandu, directorul ANM, in timpul comandamentului de iarna de luni seara, de la Guvern.

„In cursul zilei de miercuri va fi viscol puternic in sud-estul Romaniei, cu probabilitate mare vom avea COD PORTOCALIU in mai multe judete din sud-estul tarii, iar in Oltenia va fi cod galben. Bucurestiul va fi cu cod portocaliu miercuri, iar noaptea spre joi va fi sub cod galben. Vor fi mai putine probleme in timpul viscolelor daca oamenii inteleg sa nu plece cu masina. Prin urmare, miercuri si joi pana la pranz sa nu se plece la drum. In toate judetele din sud, cu 90 % probabilitate, maine va fi emisa avertizare cod portocaliu si daca nu se va pleca la drum, autoritatile vor putea sa intervina”, a anuntat Ion Sandu, potricit celor de la Romania TV.

Meteorlogii spun ca vantul va bate cu putere, urmand sa atinga viteze si mai mari de 80 kilometri pe ora, si este de asteptat sa se depuna un strat de 30-40 de centimetri de zapada peste cel existent. In plus, joi noaptea este posibil ca temperaturile sa scada foarte mult.

author avatar
Andra Nesu
297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger