AcasăNewsIarna continua sa isi arate coltii: Informare de vant puternic si ger

Iarna continua sa isi arate coltii: Informare de vant puternic si ger

Desi la momentul de fata soarele care straluceste asupra Capitalei ar putea da impresia unei zile placute, la nivel de temperaturi, lucrurile nu stau deloc asa.

E drept ca situatia din Bucuresti, la nivel meteorologic, e cu mult mai buna decat in alte zone din tara, unde viscolul a revenit in peisaj, insa trebuie spus ca termometrele nu indica, la momentul de fata, mai mult de 0 grade. Doar ca valoarea indicata de termometre pe parcursul acestei zile va fi una la care multi se vor gandi cu regret, in intervalul urmator, cand revine gerul.

Cel putin asta rezulta din cele mai recente vesti din directia Administartiei Nationale de Meteorologie, ai carei reprezentanti precizeaza, prin intermediul unei informari valabule de miercuri dimineata si pana joi la pranz, faptul ca vantul isi va face simtita din plin prezenta, in special pe parcursul zilei de miercuri, in sud-estul tarii si la munte, unde va sufla cu pana la 50 km/h. Rafale mai puternice decat atat, si anume de peste 55-60 km/h, vor fi, conform ANM, in judetele Ialomita, Buzau, Bacau si Calarasi, precum si in Constanta si Tulcea, fiind asteptat ca vantul sa spulbere temporar zapada.

La nivel de temperaturi, pentru ca va spuneam ca se anunta un interval cu ger, specialistii citati spun ca „frecvent se vor inregistra temperaturi minime cuprinse intre -20 si -10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative”, situatia urmand sa fie valabila pana catre sfarsitul saptamanii, specialistii asteptandu-se ca frigul extrem sa cuprinda mare parte din tara.

author avatar
Cristina Stefan
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger