AcasăNewsIarna a pus stapanire pe Romania: Scoli inchise, circulatie ingreunata si localitati...

Iarna a pus stapanire pe Romania: Scoli inchise, circulatie ingreunata si localitati fara curent

Romania este sub zapezi, la fel ca in toiul iernii! De marti dimineata, sudul Romaniei a intrat sub atentionare de cod portocaliu de ninsoare si viscol. Din aceasta cauza, scolile din Capitala si din alte cinci judete au fost inchise.

Este sfarsitul lunii martie, dar afara ninge ca in decembrie. Vremea da mari batai de cap romanilor. De la 4.00 dimineata a inceput sa ninga in judetele din sudul tari, codul galben pastrandu-se pana la ora 14.00. Potrivit Infotrafic, nu sunt drumuri nationale sau autostrazi cu circulatie intrerupta, insa traficul este ingreunat.

Exista o avertizare, in judetul Harghita, incepand cu ora 9.30 pana la 11.30, se va restrictiona circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe DN11B Cozmeni – Tirgu Secuiesc.

In Capitala, echipajele de deszapezire au iesit in strada, insa soferii sunt sfatuiti sa lase masinile personale acasa si sa foloseasca transportul public. Inspectoratele Scolare din Bucuresti, Olt, Arges, Giurgiu si Dambovita au decis suspendarea cursurilor pentru ziua de marti, in toate unitatile de invatamant preuniversitar.

In plus, opt localitati nu sunt alimentate cu energie electrica.

author avatar
Andra Nesu
768 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger