AcasăNewsIalomitianu vede luminita de la capatul tunelului

Ialomitianu vede luminita de la capatul tunelului

Gheorghe Ialomitianu pariaza pe o crestere economica de peste 2%

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, debordeaza de optimism. Acesta sustine ca tara noastra ar putea avea o crestere economica de peste 2%.

Gheorghe Ialomitianu pariaza pe o crestere economica de peste 2%

Romania poate depasi estimarile privind cresterea economica, sustine ministrul Gheorghe Ialomitianu. „Toate organismele internationale ne spun ca o sa avem cel putin 1,5% crestere economica in acest an, unele organisme ne spun chiar ca ajungem la 2%. Expertii din minister ne spun ca tintele prevazute in acordul cu FMI si CE sunt realizabile, chiar pot fi depasite”, a afirmat Ialomitianu.  Optimismul ministrului l-a molipsit si pe consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu.

Acesta a  declarat ca inflatia anuala va cobori, in perioada imediat urmatoare, cu aproximativ 2,5 puncte procentuale, spre nivelul de 6%.
„Intre februarie si iunie 2010, noi am intrat in banda de tintire a inflatiei, dar in iulie, cand a venit masura cu TVA, a fost un soc inflationist. Acesta si-a epuizat intensitatea la scurt timp, dar ecoul a fost dus 12 luni (…) la sfarsitul primului trimestru din acest an am scapat de aceasta tinichea pe care o aveam de coada”, a mentionat Vasilescu, precizand ca inflatia se va duce spre 6%.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger