AcasăNewsI.Dodon nu-si mai lasa trupele la exercitii militare comune in Romania!

I.Dodon nu-si mai lasa trupele la exercitii militare comune in Romania!

Confuz, dar agresiv, Igor Dodon se vrea un fel de “comandant suprem” al Republicii Moldova, interzicand unui contingent de soldati din Armata Nationala sa participe, in aceste zile, la exercitiile militare comune din Romania, pe motiv ca nu stie “pentru ce sa mearga acolo”.

Informatia a fost confirmata chiar de Dodon, la conferinta de presa de la Bruxelles, dupa intalnirea cu adjunctul secretarului general NATO, Rose Gottemoeller: “Trebuie sa ne clarificam, sa numim un ministru profesionist(Anatol Salaru, ministrul apararii, a fost demis de seful statului-n.r.) si apoi sa vedem cum procedam. Astfel de solicitare este pe masa presedintelui. Am cerut argumente suplimentare(…)Nu am semnat. Ne vom clarifica, semnam sau nu. Sa vedem pentru ce sa mearga acolo”, citeaza deschide.md, desi R. Moldova a participat, de mai multe ori, la exercitii militare comune in Romania, in poligoanele Cincu si Babadag, da si in Ucraina.

Dupa prima sa vizita oficiala(la Moscova, evident), Igor Dodon si-a mentinut, la Bruxelles, cunoscuta sa pozitie anti-NATO, transmitandu-i secretarului adjunct Rose Gottemoeller,” ingrijorarea” pentru deschiderea unui Birou al Aliantei Nord Atlantice la Chisinau.

author avatar
Bogdan Borcea
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger