AcasăNewsI-auzi braul: e fatal sa anchetezi multinationalele

I-auzi braul: e fatal sa anchetezi multinationalele

Vizavi de faptul ca exista un zvon care spune ca, in Comisia SRI, ar putea fi anchetate multinationalele asupra carora exista suspiciuni ca si-ar fi trimis angajatii in strada, purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, spune ca tragerea acestora la raspundere ar fi o greseala… fatala! Aoleo! Pai de ce-i mortala, domnu’?

Iesit pe sticla, Dan Suciu, mai spune asa: “Cred ca e deplasata o asemenea ancheta. La BNR nu vrem sa intram intr-o astfel de retorica. E o retorica legata de multinationale care depaseste poate problema fundamentala care tine de repartitia profiturilor, de circulatia capitalului. E o problema transnationala asta”. Ma rog, o fi transnationala chestiunea, nu zicem nu, dar n-am priceput de ce este o eventuala ancheta una mortala. Cui ii va fi fatala? Multinationalelor? Nu prea cred. Noua, ca tara? Pai de ce, ca muncim in ele pe bani care in Vest sunt considerati bani de seminte? Pentru ca le cumparam produsele care una sunt in Occident si o alta calitate aici, la noi? Le va fi fatala anchetatorilor? Pai asta e direct amenintare, domnule Suciu! Apoi, de cand e purtatorul de cuvant al BNR si aparatorul multinationalelor? De ce nu te doare, bre, de firmele romanesti, dar esti ingrijorat foc de transnationale? Nu ti se pare, domnule purtator de cuvant al BNR, ca faci o discriminare? Asta chiar fatala. Fatala pentru capitalul romanesc, sef pe la BNR care esti tu sef. Si mai e ceva de neinteles, si acesta este zidul facut de cativa vectori de opinie in jurul multinationalelor. Un zid romanesco-mediatic. Dar ce ar putea sa fie anchetat in aceasta cauza, daca nu cumva cate ceva despre gramezile de bani care se fac aici? Pana una-alta, multinationalele aste sunt “gaina de aur” a momentului si nu vedem de ce e asa de strigator la Cer sa stim si noi,  cetateni, si organele statului, cum se fac si cum se folosesc acesti munti de bani. Ca de la noi se fac. Si la ei se duc. Cum, de ce, cat, unde, la ce bun, cu ce folos, noi ce castigam de aici, dar altii, iata niste intrebari care sunt, credem noi, legitime. E fatal daca aflam ce se petrece in aceste fortarete tip stat in stat si cu paralele din ele? Mai, a dracului socoteala…

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.106 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu va mai intrebati de ce ar fi fatala anchetarea multinationalelor,un raspuns at fi ca,drept raspuns,vom primi o daza si mai letala de chimicale in produsele pe care le introduc in colonie,alt raspuns ar fi ca vor incerca sa produca haos economic tot in aceeasi colonie.De peste 25 de ani ne tot otravesc multinatioanlele de am ajuns cei mai bogati,bolnavi in/de boli incurabile,atat de multe produse toxice au introdus incat nici la tara nu mai gasesti legume,fructe,alte produse alimentare necontaminate.Este o minciuna ca introduc produse de slaba calitate/pline de toxine pentru a le da un pret mai mic,aceleasi produse in tarile vestice nu au un pret mai ridicat,doar calitatea difera.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger