AcasăNewsI-a cerut elevei sale fotografii nud și acum este cercetat penal: „Credeam...

I-a cerut elevei sale fotografii nud și acum este cercetat penal: „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul” (FOTO)

profesorI-a cerut elevei sale fotografii nud și acum este cercetat penal: „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul” (FOTO)

Un profesor de matematică din Piatra Neamț este cercetat penal după ce ar fi cerut unei eleve de seral poze cu ea dezbrăcată. S-a deschis, de asemenea, și o anchetă administrativă, după ce victima a făcut reclamație la conducerea unității școlare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ, Georgiana Moşu, a precizat, miercuri, că în acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de hărţuire sexuală.

„În urma apariţiei în spaţiul online a unor conversaţii dintre o elevă şi un cadru didactic al unei instituţii de învăţământ, din Piatra-Neamţ, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru hărţuire sexuală, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Cadrul didactic a fost audiat în această dimineaţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, potrivit Agerpres.

În paralel, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ a solicitat Consiliului de Administraţie al liceului să declanşeze o anchetă pe baza plângerii formulate de elevă.

Directoarea adjunctă, demisă după ce a luat apărarea profesorului

Bărbatul în vârstă de 45 de ani predă matematică la Liceul „Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamţ. Acesta i-ar fi cerut unei eleve de seral, în vârstă de 21 de ani, fotografii nud. „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-ar fi scris acesta elevei sale.

Cazul a fost semnalizat de cei de la RISE Project, care scriu că individul i-ar fi cerut de mult timp o fotografie cu ea dezbrăcată. „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani”. Îi oferea și recompensă: „La mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna.”

sursa foto: RISE Project

Eleva l-a reclamat la directoare și a cerut să se mute în alt liceu. Profesorul a aflat repede de plângere, a insultat-o și a încercat să o intimideze. Apoi și-a găsit motive pentru gestul său: „Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin […] deci eram în timpul liber când pot agăța câte curve vreau.”

Directoarea adjunctă, care a demisionat între timp, considera că incidentul nu este problema școlii. Hărțuirea sexuală nu avut loc în incinta liceului, spunea ea, iar eleva e majoră. „Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara”, susținea femeia.

Sorin Cîmpeanu: „Toleranță zero pentru astfel de comportamente”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat sancțiuni în cazul profesorului din Piatra Neamț.

„La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte încă de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Satman, care nu a considerat că este o problemă destul de gravă nu mai este director adjunct. (…) I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică, este inadmisibil să faci o vină unnui elev că s-a înscris la o anumită clasă”, a spus ministrul.

author avatar
Andreea Vlad
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger