AcasăNewsI-a asfaltat sotiei drumul spre casa pe banii Romgaz

I-a asfaltat sotiei drumul spre casa pe banii Romgaz

Fostul sef al sucursalei Romgaz Tg. Mures a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru ca i-a asfaltat sotiei drumul spre casa pe banii companiei.

Banii Romgaz au fost investiti in drumuri pentru nevestele directorilor

Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe Ioan Marcel Budan, fost director la Societatea Nationala de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz SA – sucursala Tg. Mures, care a fost acuzat zilele trecute de abuz in serviciu contra intereselor publice. Mai exact, pe 15 septembrie 2011, Budan a dispus ca, din banii companiei pe care o conducea, sa se efectueze lucrari de reparatii in valoare totala de 579.532 lei, fara TVA, la drumul de acces spre schelele Corunca.

Ioan Budan a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie

Cea mai mare parte din aceasta suma, mai exact 414.000 lei, a fost insa alocata pentru executarea unor lucrari de fundatie, strat de legatura si terasamente pentru alte sectoare ale drumului, care nu erau in administrarea Romgaz, respectiv pe Strada de Jos, aflata in domeniul public al Primariei comunei Corunca, judetul Mures.

Grijuliu cu nevasta

Terenul din Corunca apare si in declaratia de avere a fostului director

Budan, care, potrivit documentelor oficiale, a fost director pana de curand, cu putin timp inainte de a fi trimis in judecata, nu a aruncat cu banii Romgaz in asfaltari inutile. El a investit cei 100.000 de euro in confortul sotiei. Reporterii „National” au descoperit ca Imola Maria Budan, sotia lui Ioan Budan, detine un teren de peste 2.000 mp chiar in comuna Corunca, acolo unde directorul Romgaz a efectuat lucrarile ilegale, pentru care ar putea infunda puscaria.

author avatar
Narcis Voica
1.691 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger