AcasăNewsHuawei bagă 5G în Ungaria. România mai stă

Huawei bagă 5G în Ungaria. România mai stă

Grupul chinez de telecomunicaţii va construi reţeaua de telecomunicaţii 5G din Ungaria, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, la un forum economic organizat la Shanghai. În vreme ce ţara vecină dă dovadă de pragmatism, România trebuie să aştepte jumătatea anului viitor pentru licitaţia acordării de licenţe 5G, şi asta dacă se vor respecta anumite condiţii.

 „Nu s-a dovedit că tehnologia Huawei ar reprezenta vreun risc pentru Ungaria, nu am văzut nimic care să susţină aceasta”, afirmau  în iulie autorităţile de la Budapesta după ce Autoritatea Maghiara pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a decis să respingă participarea societăţii Digi Communications N.V. la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G . Acum, Szijjarto spune că Huawei va colabora cu operatorii de telefonie Vodafone şi Deutsche Telekom pentru a introduce tehnologia 5G în Ungaria. Ministrul a mai precizat că Ungaria se aşteaptă ca societăţile să respecte legile şi reglementările şi nu practică discriminări cu privire la naţionalitate. Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, surclasând Nokia şi Ericsson. Săptămâna trecută, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu a anunţat că licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G va fi organizată în prima jumătate a anului viitor, dacă se vor respecta unele condiţii cum ar fi setul de măsuri pe securitatea reţelelor de la Comisia Europeană, transpunerea Memorandumului cu SUA în legislaţia primară şi adoptarea Hotărârii de Guvern pentru preţurile de pornire şi calendarul de achitare a taxelor. (R. Jacotă)

author avatar
National
249 afisari

1 COMENTARIU

  1. La noi 5G cînd vrea Licuriciu! De 7 ori mai scump decît cu UAWEI! Și la p_livară, adică mai spre vară! Anul Domini..2021-2022..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger