Cauta

Huawei aruncă ancora în Italia

Gigantul de telecomunicaţii din Shenzhen  a anunţat că va investi 3,1 miliarde de dolari în Peninsulă, iar în următorii trei ani vor fi create 1000 de locuri de muncă. Însă solicită o politică corectă în dezvoltarea  reţelei 5 G.

În faţa presiunilor SUA chinezii vor partea leului din reţeaua 5G din Europa

Mai precis, Huawei Technologies a cerut guvernului de la Roma să asigure „utilizarea transparentă, eficientă și echitabilăa ”dreptului său de veto” în implementarea  5 G. Acest drept (golden power) care permite statului să intervină în sectorul privat pentru protejarea securităţii naţionale, ar trebui să fie extins tuturor furnizorilor din Uniunea Europeană, spune directorul general al diviziei din Italia a grupului chinez, Thomas Miao. Italia şi-a consolidat recent această măsură, în parte,  datorită preocupărilor legate de implicarea Huawei și a  altei companii chineze ZTE Corp, în dezvoltarea rețelelor 5G. În parte, pentru că  în aprilie premierul italian Giuseppe Conte s-a întâlnit în China cu  directorul executiv al Huawei, Ren Zhengfei, şi i-a dat asigurări că nu va face discriminări în lansarea reţelei italiene de telecomunicaţii 5G, fiind vorba de “câteva măsuri de precauție, unele măsuri pentru a ne proteja interesele care cer niveluri foarte înalte de securitate, nu numai de la Huawei, ci de orice  companie implicată în 5 G”. Cele 1000 de joburi sunt şi un răspuns pentru Washington, care menţine Huawei pe lista neagră a spionajului, dar şi un plan B pentru a garanta livrările de componente – acelaşi Miao a confirmat că un număr similar de locuri de muncă vor fi desfiinţate în Statele Unite. Americanii fac lobby în Italia şi în alte ţări europene pentru evitarea echipementelor Huawei şi  supravegherea cu atenţie ZTE, acuzând că produsele lor implică riscuri de securitate deşi ambele companii le neagă vehement. Italia a susţinut planul economic al Chinei ”O centură un drum” , pentru a consolida legăturile economice şi politice cu Beijingul, o mişcare care a iritat Casa Albă, la fel ca apropierea de Huawei. „Perspectiva noastră nu este de a bloca Huawei sau orice altă companie, ci de a ne susţine securitatea naţională şi suveranitatea europeană”, avertiza luna trecută Emmanuel Macron. Zis şi făcut, Franţa a lansat oficial, luni, procedura de alocare a frecvenţelor de 5G pentru operatorii de telecomunicaţii, vizând oraşele importante până la sfârşitul anului 2020 şi acoperirea a două treimi din ţară până în 2026. Reţeaua este disponibilă în Europa în Monaco (Monaco Telecom, care este deținut de miliardarul francez Xavier Niel, a semnat un acord cu Huawei pentru a transforma micul principat în prima țară din Europa acoperită integral 5G),San Marino şi parţial în Elveţia, Estonia şi Marea Britanie. La nivel global, Coreea de Sud a anunțat la începutul lunii aprilie acoperirea întregului său teritoriu de către cei trei operatori naționali.  În China, compania China Mobile a anunțat că va extinde 5G în 40 de orașe. Operatorul american Verizon acopera Minneapolis si Chicago din aprilie. Cu toate acestea, puțini producători de smartphone-uri au în prezent dispozitive compatibile cu noile rețele.

Ultimele stiri

  • Poate Europa să compenseze lipsa de arme americane pentru Ucraina?
  • Justiția plânge, poporul român plătește / Bolojan promite austeritate pe pâine
  • Partidele de la guvernare, făcute praf de sindicate. Au distrus țara!
  • Scenariul 100% fotovoltaice împinge prețul energiei la 600 dolari/MWh
  • Din nou în arena politică. Elon Musk îi enervează pe investitorii Tesla
  • Lider Cartel Alfa, Bogdan Hossu: Lobby-iștii, angajați la Guvern și la Președinție, apără profiturile mediului de afaceri
  • Război civil la Milano: Chivu îl vrea pe Donnarumma!
  • SUA amână tarifele? Trump rămâne imprevizibil
  • PSG îl vrea pe Rodrygo! Francezii au intrat pe fir înainte de semifinala cu Real Madrid
  • Moneda BRICS – oportunitate ratată
  • Exit mobile version