AcasăNewsHrebenciuc si Burci, audiati in dosarul "Mita la PSD": "Geoana se consulta...

Hrebenciuc si Burci, audiati in dosarul „Mita la PSD”: „Geoana se consulta cu Vintu pentru bani”

Viorel Hrebenciuc iese din închisoare, după 10 luni. Instanța a dat undă verde eliberării condiționate

Viorel Hrebenciuc, fost deputat PSD, si afaceristul Cristian Burci au fost audiati, joi, la Curtea de Apel Bucuresti.

Cei doi au fost audiati in dosarul „Mita la PSD„, dosar privind finantarea campaniei electorale din 2009 a lui Mircea Geoana. In dosarul respectiv, Gheorghe Bunea Stancu, fostul sef al Consiliului Judetean Braila, si afaceristul Ioan Niculae sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni, respectiv de finantarea ilegala a campaniei electorale a lui Mircea Geoana.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca Gheorghe Bunea Stancu i-a solicitat un milion de euro lui Ioan Niculae, iar banii respectivi au ajuns, in cele din urma, in conturile campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana.

Desi Mircea Geoana s-a declarat in mai multe randuri nevinovat si ca nu avea cunostinta de provenienta banilor pentru campania sa, atat Viorel Hrebenciuc, cat si Cristian Burci au dat declaratii impotriva acestuia.

Hrebenciuc si Burci sustin ca Geoana stia de provenienta banilor si ca acesta „se consulta cu Vintu (n.r. – afaceristul Sorin Ovidiu Vintu) in ceea ce priveste banii”. De altfel, fostul deputat PSD a afirmat si ca Niculae nu a fost singurul care a finantat ilegal campania lui Geoana, acesta primind bani pe cai ilegale si de la Ionut Costea, cumnatul sau.

author avatar
Cristi Ionita
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger