AcasăNewsHoward Carter este celebrat de Google la 138 ani de la nastere...

Howard Carter este celebrat de Google la 138 ani de la nastere (VIDEO)

Howard Carter este celebrat (aniversat) de Google la 138 ani de la nastere, printr-un superb doodle. Howard Carter s-a nascut la Londra in 1874. Fiul lui Samuel si al Martha Joyce Sands Carter, Howard a fost trimis in Egipt pentru a asista la excavarirele geologice din anul 1891.

In anul 1899 Carter a fost numit Inspector sef al Serviciului Egiptean de Antichitati. Howard a asistat dealungul carierei sale la numeroase excavari pe langa Luxor. Howard Carter a fost angajat de catre Lord Carnarvor sa supervizeze cercatarile arheologice de la mormantul lui Tutankamon. Toate cercetarile facute de cate Carter au fost finantate de catre  Carnavor. Excavarile au fost sistate pe perioada Primului Razboi Mondial.

In 1932 Howard Carter, la 58 ani, se pensioneaza dar nu se retrage definitiv din activitatea arheologica. Carter moare de cancer in 1939 la varsta de 64 ani. Dealungul carierei Howard Carter a fost interpretat in numeroase filme  de nume celebre ale cinematgrafiei.[youtube]UcwYZ8N5g3U[/youtube]Howard Carter este celebrat (aniversat) de Google la 138 ani de la nastere, printr-un superb doodle.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
444 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger