AcasăNewsHotelurile de lux, raiul hackerilor

Hotelurile de lux, raiul hackerilor

Interpol şi experţii cybersecurity Kaspersky studiază noua ameninţare Dark Hotel care ţinteşte  viaţa privată a oaspeţilor de rang înalt care se conectau la reţelele de Wi-Fi ale hotelurilor în care erau cazaţi. Principalii vizaţi sunt top manageri din SUA, ţările asiatice şi europene.

„Imediat după conectare, oaspetelui i se cere să descarce o actualizare pentru un software legitim, cum ar fi bara de instrumente Google, Adobe Flash sau Windows Messenger. Cum era de aşteptat, nu este vorba de o actualizare legitimă, ci de un backdoor. Odată descărcat pe dispozitiv, backdoor-ul îi ajută pe atacatori să identifice cât de importantă este victima. În procesul de compromitere a utilizatorului unui dispozitiv conectat la reţeaua Wi-Fi a hotelului respectiv, atacatorii au pregătit o serie de instrumente: un keylogger digital, un troian numit „Karba”, care colectează date despre sistem şi software-ul anti-malware instalat pe acesta, un modul care fură informaţii, cu scopul de a vâna parole salvate în memoria cache din browserele Firefox, Chrome şi Internet Explorer, împreună cu Gmail Notifier, Twitter, Facebook, Yahoo! şi datele de autentificare Google, precum şi alte informaţii private. (…)

Nu trece mult timp de la logare şi victimele pierd date importante, care sunt, probabil, proprietatea intelectuală a companiilor pe care le reprezintă”, explică specialiştii de la Kaspersky. Infectările DarkHotel (descoperite încă din 2014) au afectat mii de dispozitive, majoritatea victimelor (90%) fiind localizate în Japonia, Taiwan, Rusia şi Coreea. Pe lista ţărilor afectate s-au mai aflat: Germania, SUA, Indonezia, India şi Irlanda. Principalele puncte de interes au fost  bazele industriale de apărare (DIB), guvernele, ONG-urile, producătorii mari de electronice şi periferice, companiile farmaceutice, furnizorii de servicii medicale, organizaţiile militare şi factorii de decizie în domeniul energiei.

author avatar
Andrei Coman
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger