AcasăNewsHotelurile de lux din România, îngenunchiate de criza energetică. Din cauza facturilor...

Hotelurile de lux din România, îngenunchiate de criza energetică. Din cauza facturilor uriașe, proprietarii le scot la vânzare

hotelHotelurile de lux din România, îngenunchiate de criza energetică. Din cauza facturilor uriașe, proprietarii le scot la vânzare

Mai multe hoteluri de capacitate mare din România au ajuns să fie scoase la vânzare din cauza facturilor mari la energie. Acestea nu mai sunt profitabile pentru proprietari în această perioadă, asta pentru că nota de plată ajunge pentru energie ajunge la sume astronomice.

Unitățile de cazare din zonele turistice renumite din România sunt puse la vânzare pe site-uri de specialitate.

Hoteluri scoase la vânzare sub prețul pieței

Prețurile unor hoteluri de la malul mării sau de la poalele muntelui sunt pe măsură. Un hotel din Eforie Nord situat chiar pe plajă costă nici mai mult, nici mai puțin de 16.500.000 de euro. Clădirea are o suprafață totală de 7555 de metri pătrați, are 286 de camere, săli de conferințe, restaurante, terase și piscină exterioară.

Pe locul al doilea se află un hotel din Brașov pentru care proprietarul cere 14.400.000 de euro. Are o suprafață de 8.180 mp și 125 de camere, 8 etaje și 70 de locuri de parcare. Ca facilități, hotelul deține săli de conferințe, restaurant și centru spa.

De asemenea, locul al treilea este ocupat de un hotel din București, situate în zona Bulevardului Unirii. Are o suprafață de 4668 de metri pătrați și 50 de camera. Clădirea are zece etaje unde sunt amenajate inclusive apartamente, iar la parter și subsol există zone pentru restaurant sau spațiu comercial. Prețul cerut este de 11.000.000 de euro +TVA.

author avatar
Andreea Vlad